LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

by Jessica

Inlägget innehåller annonslänkar 

Hej!

Jag gjorde denna kakan förra veckan och fick sjukt mycket frågor om receptet på instagram! Sorry att det dröjde lite, ville nämligen göra den en gång till ,för att den va sjukt god, haha, men också för att få till receptet ännu mer och omgång 2 blev perfekt!

Oftast lagar jag de flesta recept bara en gång innan jag lägger upp recept, för är man nöjd så är man, men detta vill jag trixa lite med.  Perfekt ändå nu när det är helg! Denna bakar man väldigt lätt men behöver lite tid för att svalna i kylen, dock väldigt värt det.

Jag använder Lindt Exellence 78% choklad, 24 kol/100g,  vilken jag oftast använder, tar man 70% så ökar kolhydraterna något. 

Min kakform är 18 cm i dia med avtagbar botten – köpt från Cervera (adlink)

Vill man göra en större kaka borde det gå att dubbla receptet, kan behövas några min extra i ugnen i så fall!

Jag beställer flera av ingredienserna online, brukar vara billigare än i butik. Har länkat tex Nicksprodukterna, vanilj och mandelmjöl nedan.

Ingredienser Kolasåsen:

1 dl vispgrädde

0,5 tsk vaniljpulver

0,75 dl fibersirap nicks (adlink)

1 msk sötning (rekommenderar Nicks Use like sugar – adlink)

1 nypa flingsalt

Ingredienser, kladdkaka

2 ägg

0,5 dl sötning

2 dl mandelmjöl (adlink)

50 g mörk choklad (minst 70%)

20 g smör

2 nypor vaniljpulver (adlink)

0,5 dl vispgrädde

2 tsk bakpulver

ev nypa flingsalt

Gör såhär:

  1. Börja med kolasåsen. Ta fram en kastrull och häll i grädde + fibersirap vaniljpulver och sötning. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 15 min tills den tjocknat och blivit kletig som kolasås, rör om då och då när du ändå preppar kladdkakesmeten. När kolasåsen tjocknat så ha i en nypa flingsalt och blanda runt.  Jag låter kolasåsen koka medan jag gör kladdkakesmeten.
  2. Kladdkaka: Vispa ägg fluffigt ett par min med sötningen. Blanda i mandelmjöl, grädde,vaniljpulver, bakpulver och vispa snabbt.
  3. Smält choklad med smör i vattenbad eller försiktigt i micron. Häll i chokladen i den övriga smeten och blanda runt försiktigt med en slickepott.
  4. Smörj en form med lite smör, häll i halva kladdkaka-smeten i formen, häll över kolasåsen och toppa med sista chokladkakasmeten.
  5. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15 min. Den kommer vara kletig i mitten och gör sig bäst om den får svalna (ev ställ in i kylen) innan ni hugger in. Servera med lite lättvispad grädde, jag toppade även kakan med lite flingsalt, men det är valfritt. 

print

You may also like

6 comments

Izabella 2020-02-21 - 10:59

Hur detta var lchf med sirap i ??? Det gott säkert men inte med sirap o sötningsmedel också

Reply
Annie 2020-07-31 - 12:30

Det är Nicks fibersirap inte vanlig sirap. Om jag inte har helt fel så är det 5g kolhydrater/100g om man räknar bort sockeralkoholer.

Reply
Linnea 2019-11-29 - 09:15

Du är sjuk i huvudet och dina recept är galna. Har PMS och gjorde denna igår. Tack ditt lilla geni!!!!!!!

Reply
Anna 2019-09-25 - 12:45

Hej! Går kakan att frysa tror du?

Reply
Karin 2019-08-08 - 22:07

Fittirackarnes vad god din kaka var!!!!??
Är väldigt kräsen ang mat men allt jag prövat av ”Tjockkocken” har blivit super. Äter just nu dina sesam/pumpafrallor till frukost varje morgon❤️

Reply
Hanna 2019-07-31 - 23:00

Gör man ”vanlig” kladdkaka, dvs m socker, mjöl osv, så ska man inte vispa smeten iom att det kommer in luft i den. Behöver denna vispas fluffig för att den ska bli bra? 🙂

Reply

Leave a Comment