Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Blomkålsplättar

av Jessica 2019-09-02

 

Hej allihopa!

Tänkte att jag skulle slänga in ett snabbt tips till er på detta recept. Vi serverade med skivat fläsk som vi stekte i ugnen, rårörda lingon och löksås. Men ni kan ju ha vad ni vill till. Tänk som en lchfvariant av råraka.

Ingredienser Blomkålsplättar ca 8-10 st:

0,5 Blomkålhuvud (ca 500 g)

ca 150 g riven ost, tex herrgård

1 ägg

0,5 msk lökpulver

1-1,5 msk fiberhusk

salt, peppar

rapsolja till stekning

 

Gör såhär:

Dela blomkålen i bitar och lägg i matberedare med kniv i, kör igång snabbt så blomkålen blir strimlad till blomkålsris. Har du ingen matberedare så riv blomkålen på rivjärn.

För bäst resultat: lägg den strimlade blomkålen i tex en bakduk och knyt ihop, pressa ut så mycket vatten som möjligt.

Lägg tillbaka blomkålen i en skål, blanda i ägg, kryddor, ost och fiberhusk (börja med 1 msk, låt stå några min, känns smeten för blöt så tillsätt 0,5 msk till).

Hetta upp en stekpanna med ordentligt med olja i botten.  Forma bollar av smeten i handen, lägg i stekpannan och tryck till dom med en stekspade så det blir plättar.

Stek på medelhög värme ca 4-5 på varje sida, fyll på med lite olja så inte pannan blir torr – plättarna blir nästan friterade på ytan. Krispigt på utsidan och mjuka inuti. Salta och peppra lite extra vid servering om det behövs. Klart!

print

blomkålblomkålsplättarhusmanskost
3 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Erics grymma Carnitas – perfekt kalasmat!
nästa inlägg
Veckomeny nr 13

Du kanske också gillar

Chili con Carne

2019-09-30

Dagens vegolunch; Blomkålstek, halloumi och dillmajonnäs

2018-02-27

Tjockkockens Wallenbergare med långbakad vitkål

2017-10-24

Gratinerad champinjongratäng

2015-01-21

Enkel Laxröra

2015-06-21

Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

2019-10-22

Lövbiffswok

2016-02-03

Panerad halloumi (fuskpinnar), kålrotsmos och remouladsås

2019-04-16

Mandelpanerad fisk med remouladsås

2016-11-22
LCHF wrap

Linfröwrap

2016-01-05

3 kommentarer

Britta 2019-09-20 at 07:49

Supergott. Ska laga fler gånger.

Svara
mia 2019-09-03 at 14:35

Hur gör du lökåsen?

Svara
Lena Asplund 2019-09-02 at 22:00

Dina blomkålsplättar ser fantastiskt frasiga och goda ut. Ska testa!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo