LCHF Sesambagels

by Jessica

Innehåller annonslänk för Svenskt kosttillskott

Hej allihopa!

Nu var det längesen det kom ett nytt recept – vi har pågående byggprojekt i lägenheten varav bland annat köket är totalt kaos. Inte riktigt plats för eller ork för receptskapande. Hoppas att det snart blir klart här hemma!

Idag ville jag iallafall fixa en lite lyxig söndagsfrukost, det fick bli bagels! Har tänkt testa detta ett tag och dom blev bra.

Jag gjorde 3 st av smeten – men rekommenderar att göra 4 st mindre, dom blir väldigt mättande!

Ingredienser Sesambagels, 4 st

200 g riven mozzarella (På påse, inte mozzarellaboll)

2 msk creme cheese (Philadelphia)

1 ägg

85 g sesammjöl (Adlink – jag malde sesamfrön i mixern denna gång, hade ej mjöl hemma nu.)

2,5 tsk bakpulver

1 tsk rapsolja

2 nypor flingsalt

+ 1 ägg och valfria frön till topping.

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 g och lagg bakplåtspapper på en plåt.

Lägg riven mozzarella och Philadelphia i en skål. Kör i micron ca 1,5-2 min, blanda runt. Osten ska vara helt smält så att det blir en smet.

Knäck i ägget, i med sesammjöl, salt, bakpulver och olja – blanda till en fast smet.

Dela smeten i fyra bollar, gör ett hål i mitten med tex baksidan av en slev eller fingret. Pensla bröden med uppvispat ägg och strössla över frön.

In mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna lite på galler innan ni hugger in. På min hade jag sen Philadelphia, mosad avokado, skinka, gurka, chiliflakes, salt och sesamfrön.

print

You may also like

5 comments

Anna 2020-10-18 - 11:50

Hej!
Tack för ett fantastiskt gott recept!
Undrar hur du får bröden så fluffiga, mina blir platta nästintill. Vispade ägget en lång stund andra gången o de blev något högre men inte i närheten som på dina bilder.

Mvh Anna

Reply
Ankie 2020-02-29 - 12:28

Kan man byta ut rapsolja mot matolja?

Reply
Jessica 2020-06-20 - 07:23

Ja, ta valfri olja 🙂

Reply
Shirley 2020-02-24 - 00:58

Åh so gott! Tåler dock inte sesam eller mandel heller! Kan man byta ut det mot annat?

Reply
Jessica 2020-06-20 - 07:26

Har inte testat annat själv. Prova med pofiber men kan behövas lite mindre då. Ta ungefär hälften av mängden sesammjöl, blanda runt och vänta nån minut. Om smeten känns blöt ta i liiiite pofiber till. Såklart annan smak när man byter ut saker men man kan ju prova, pofiber är väldigt neutralt. (finns på glutenfri hylla i matbutiker)

Reply

Leave a Comment