Broccoligratäng med cheddar och ugnsbakad torsk

by Jessica

IMG_20150113_111712

Igår var jag sugen på broccoli. Vi är lite dåliga på att äta grönsaker tycker sambon så vad passar då bättre än och göra en grönsaksgratäng? Med massa bacon och ost i såklart, haha. Broccoligratänger går att variera på många sätt men den vi gjorde igår blev ganska bra ändå. Slängde ihop den lite med sånt jag hade tillgängligt så höftade lite på ingredienserna men man får prova sig fram helt enkelt.

 

Broccoligratäng

4-5 portioner

3 broccolibuketter

2 paket bacon

1 stor gul lök

1 stort ägg eller 2 mindre

ca 2,5 dl grädde

3 dl riven cheddar

en klick sambal olek

salt, peppar, persilja

Screenshot_2015-01-12-20-15-58~2

 

Koka broccolin mjuk i saltat vatten ca 4-5 min och låt den ånga av. Lägg broccolin i botten av en ugnsform. Fräs bacon och lök i en stekpanna, tillsätt grädde och ägg. Vispa runt och krydda med salt, peppar och sambal olek efter smak. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta i såsen (4-5 min). Tillsätt ev persilja och häll sedan cheddarsåsen över broccolin, toppa med lite extra ost. In i ugnen 225 g ca 15 min. Gratängen fick en riktigt härlig färg! Serverade den med ugnsbakad torsk (kryddad med salt, peppar, citron, persilja – in i ugnen 15 20 min bara) men gratängen går givetvis äta utan extra tillbehör eftersom den är väldigt matig.

Screenshot_2015-01-12-20-14-44~2

print

You may also like

Leave a Comment