Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Fajitas med Zucchiniwraps

av Jessica 2016-10-15

Gårdagens ”tacokväll” blev lite annorlunda. Jag älskar verkligen alla varianter av tacos men man behöver ju variera sig lite. Äter man heller inte nachochips, tortillas eller tacoskal så blir ju variationen lite mindre.  Men det finns alternativ! Jag har ett par olika taco-inspirerade recept på bloggen innan men gårdagens blev verkligen en fullträff!

Valet föll på kyckling igår, därav fajitas. Det är verkligen superenkelt. Jag blandade egen fajitakrydda igår, finns olika recept men jag tog och blanda ihop de kryddor jag gillar bäst.

Fajitaskrydda:

1 msk paprikapulver

1 msk spiskummin

1 msk lökpulver

0,5 msk vitlökspulver

0,5 msk oregano (byt mot koriander om ni gillar de)

Ett par nypor gurkmeja (för färgens skull)

Gör såhär:

Blanda ihop och förvara i en glasburk. Salta och peppra gör jag vid tillagning. Dubbla satsen om du behöver mer, kryddning är ju alltid personligt hur mkt man vill ha. Justera mängderna för vad ni själva gillar.

 

Fajitas, ca 4 portioner:

7-800 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé

2-3 paprikor i olika färger

1 gul eller röd lök

1-2 på vitlöksklyftor

Fajitaskrydda (blanda gärna egen eller köp en utan tillsatt socker och skräp, tex Spicemaster)

Smör till stekning

Gör såhär

Strimla kyckling, paprika och lök.Klicka i lite extra smör i en het panna och häll krydda direkt i smörklicken, smakerna kommer fram bättre om kryddorna bryns lite i smöret först.

Bryn kycklingen i smör och när den fått lite färg då tillsätt paprika, lök och vitlök. Godast är om allt får stekas ihop tills paprikan mjuknat. Hemma hos oss steker vi dock oftast kyckling i en panna och paprika/lök i en för att sambon inte vill blanda.

img_20161014_195318

Till kycklingen serverade jag ZUCCHINIWRAPS -Dessa är mejerifria, innehåller få ingredienser och är lättgjorda. Sambon var skeptisk men han blev glatt överraskad, dessa ska vi göra många fler gånger.

Mejerifria

Zucchiniwraps, 4 st:

1 normalstor Zucchini
1 ägg
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 tsk lökpulver
salt, peppar

Gör såhär: 

Riv zucchini på grövsta sidan av ett rivjärn och salta den rivna zucchinin. Låt stå några minuter och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt, annars blir wrapsen blöta. Efter jag pressat ur vätskan återstod ca 200g zucchini.

I en skål, häll i zucchini, ägg, kokosmjöl, fiberhusk, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Rulla 4 bollar och lägg på ett bakplåtspapper och platta sedan ut dom så tunnt du kan. Kör 20-25 min (så kanterna fått lite färg och dom känns torra) på 175 grader i ugnen och låt svalna något innan ni lyfter av dom från plåten.

Servera med lite hackade grönsaker, gräddfil (gör majonnäs för mejerifritt), salsa och guacamole.

img_20161014_185749

img_20161014_190304

img_20161014_190709

img_20161014_194623

img_20161014_200843

print
FajitaskycklingmejerifritttacostillbehörTortillasZucchiniwraps
3 kommentarer
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Krämig Äggsallad
nästa inlägg
Ugnsbakat fläsklägg

Du kanske också gillar

Rostbiff, Svampsås och ugnsrostad blomkål med vitlök.

2014-12-07

Citron & Blåbärskaka

2020-04-11

Helstekt fläskkotlett, gräddkokt savoykål och smörbakat äpple

2015-09-20

Flintastek med sötpotatissallad

2017-05-09

Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

2018-02-08

Tjockkockens Wallenbergare med långbakad vitkål

2017-10-24

Kyckling i currysås – Vardagsfavorit på färdiggrillad kyckling

2018-04-08

Lättlagad Kycklingpesto

2016-07-11

Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

2019-10-22

Klassisk Högrevsgryta

2016-10-09

3 kommentarer

Kajsa 2017-07-22 at 13:26

Tack för alla dina fantastiskt inspirerande recept! Hittade till min stora glädje denna sida igår och tänkte prova zucchiniwrapsen idag. Går de att frysa in?
Förresten, vilken enorm prestation, din livsresa! Så bra jobbat, verkligen hatten av för dig och tack för att du delar. Önskar dig ett fortsatt gott liv i glädjens och kärlekens tecken! Ljus och kärlek från Kajsa

Svara
Carina 2016-10-29 at 17:30

Ser så gott ut! Måste testas ?

Svara
Nippertippan 2016-10-19 at 12:17

Jag gjorde dina zucchiniwraps igår och de blev riktigt bra. Tack för receptet.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo