Frukosttips: Saffranskesella

by Jessica

IMG_1169 (Custom)

 

Igår morse blev det lyxfrulle. Kesella blandat med med en skvätt grädde och bär. Detta kan man variera i oändlighet, men det är bra att känna till för dom som är ”nya” inom LCHF att det snabbt blir mycket kolhydrater och inte bör ätas till frukost varje dag. Viktigt är att du väljer kvarg eller kesella  med så lågt kolhydratsinnehåll som möjligt (samt högre fetthalt) och de smaksatta varianterna innehåller ofta socker.

Varianten jag gjorde igår blev en juligare variant – tokgott och mättande!

Till 2 personer:

ca 2,5 dl naturell kesella (naturell kvarg, rysk eller turkisk yoghurt funkar lika bra)

ca 1 dl grädde

1 krm vaniljpulver

0,25 g saffran (en halv påse, ta mer eller mindre beroende hur mkt saffranssmak ni vill ha)

 

Blanda i grädden i kesellan, ta lite i taget tills ni får önskad konstistens. tillsätt vaniljpulver och saffran efter smak. Toppa med bär, frön och kokoschips.

Jag använde lite linfrön, pumpakärnor och chiafrön.

 

print

You may also like

Leave a Comment