Mix-köttgryta med Blomkålsmos

by Jessica

 

Gårdagens middag blev en snabb gryta, lite improviserad sådär men oj va gott det blev. Hade bestämt att vi skulle göra renskavsgryta men kom till butiken och där visade det sig att dom inte hade någon skav. Panik! Haha, nej men ni vet när man bestämt sig för något och är sugen på den maträtten och sen måste komma på något nytt i sista stund, alltid lite jobbigt. Blev gryta iallafall, köpte en bit rostbiff och en bit ryggbiff som fanns till bra pris samt lite annat som ändå fanns hemma och jisses vad gott det blev!

Man kan givetvis ta det kött man tycker bäst om eller man kanske har några olika varianter i frysen eller så. Det som gjorde det så gott var nog just att det var en salig blandning.

ca 4 port:

300 gram ryggbiff

300 gram rostbiff

1 paket bacon

250-300 gram skogschampinjoner

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3-4 dl grädde

en rejäl skvätt Bong Schalottenlöksfond (SÅ FANTASTISKT GOD!)

salt, svart och vitpeppar

ev Arrowrot för redning av såsen (Finns vid kryddorna, kryddburk från Santa Maria)

 

Hacka lök, köttet, bacon och champinjonerna. Fräs svampen i en panna och lägg undan. Stek sedan lök, bacon och pressad vitlök tillsammans och lägg undan tillsammans med svampen. Använd samma panna (utan att skölja), klicka i lite extra smör och fräs på köttet tills köttsaften är nästan borta. Lägg i svampen, lök och bacon i grytan/pannan. Slå över fonden och blanda runt ordentligt.

 

Screenshot_2015-01-28-22-14-46~2

Slå över grädden, salta och peppra – pudra ev över lite arrowrot och låt puttra några minuter bara. Klart!

Serverades med Blomkålsmos toppat med lite persilja. Blomkålsmoset är himla lätt och göra och snodde receptet rakt av från fina Åses blogg 56kilo, receptet hittar ni här: http://56kilo.se/renskavsgryta/

 

 

print

You may also like

Leave a Comment