Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Örtig kycklingfärslimpa med råstekt broccoli och gräddig tomatsås

av Jessica 2018-01-26

Detta blev lunchen häromdagen när jag hade kycklingfärs (älskar det!) i kylen. Jag har tidigare ett recept på en mejerifri kycklingfärslimpa hör på bloggen – det receptet hittar ni HÄR.

Nu ville jag prova lite andra smaker och det blev verkligen gott. Får ni över så skiva upp och släng med i matlåda.

Örtig kycklingfärslimpa

7-800 g kycklingfärs

1 ägg

Ca 0,75 dl grädde

Ca 50-70 g riven ost (slängde i en näve)

4-5 msk krossade tomater

1 msk tamarisoya

Salt, peppar, timjan, salvia, oregano (torkade elelr färska örter)

 

Gör såhär

Blanda alla ingredienser i en bunke, snåla ej på kryddorna – kycklingfärs kräver ordentligt kryddning.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till en avlång limpa, blöt händerna i kallt vatten så är det lättare.

In i ugnen på 175 g i ca 45-50 min. Skär lite i mitten och kolla så den är klar (klar köttsaft, ej rosa). Om det samlats vätska på plåten så häll försiktigt av det och sila – det blir en bra bas till såsen!

Till kycklingfärslimpan serverade jag en gräddig tomatsås, den gör du enkelt såhär:

Ca 5-6 msk krossade tomater

5-6 msk vätskan från kycklingfärslimpan

Häll dessa i en stekpanna, låt puttra några minuter , slå på 2-3 dl grädde och låt puttra ner till en tjock sås. Smaka av med lite salt, peppar och ev lite mer örter.

Skivade även upp lite färsk broccoli och några haricot verts, slängde ner i en het panna med olja och smör. Stekte 5-10 min så dom fortfarande är al-dente men får härlig stekyta. Smaklig måltid!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print
husmankycklingkycklingfärskycklingfärslimpa
3 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Vegetarisk Blomkål och linsgryta
nästa inlägg
Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

Du kanske också gillar

Pulled Pork

2015-01-27

Tjockkockens Mandelsnickers

2016-09-15

Tjockkockens fluffiga Chokladkaka

2015-12-21

Kyckling & Grönkålslasagne

2016-12-05

Kycklingbiffar med kantarellsås

2020-07-29

Citronmarängpaj

2015-04-04

Lammfärsbiffar med fetaost

2015-09-14

Enkel Laxröra

2015-06-21

Trerätters nyårssupé – Fisk, kyckling eller fågel.

2015-12-28

Örtiga kycklingbiffar med fetaost och ugnsrostad kålrot

2017-05-01

3 kommentarer

Anonym 2018-06-12 at 10:08

Vad skall man göra av de krossade tomater som blir över?

Svara
Gullvei 2019-04-05 at 14:35

Spara det i frysen i lämplig storlek och förpackning

Svara
Annika 2018-03-02 at 09:47

Hej,
tänkte bara tacka dig för väldigt trevliga recept på allt möjligt!
Jag har tagit mig friheten att samla in några till min egen privata samling, ska bli så roligt att prova dom framöver.
Kommer smyga förbi här inne fler gånger 🙂

Ha en trevlig helg!
En Matinspirerad, insnöad, Annika från Simrishamn

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo