Smörstekt torskrygg, blomkålshack och Remouladsås

by Jessica

Håller ju på med ett projekt hemma – att äta mer fisk. Tanken är att vi ska göra en fiskrätt varje tisdag (under hashtagen #fisktisdag på Instagram). Självklart var jag inte hemma i tisdags utan på stan med några vänner. Därför fick det bli fisk igår istället till middag. Denna rätt är ett superbra tips om man vill ha något snabblagat.

Gör gärna såsen först, så hinner den stå och dra åt sig lite.

Remouladsås ca 4 portioner

1,5-2 dl majonnäs

Ca 1 dl creme fraishe

ca 1 dl finhackad ättiksgurka/cornichon

0,5-1 tsk curry

salt, peppar

En skvätt pressad citron

*Vill ni ha mejerifritt, ta lite extra majonnäs istället för creme fraishe.

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser, smaka av om ni behöver mer av någon krydda. Ställ kallt medan ni förbereder resten.

Man kan variera smaken med att tillsätta lite hackad dill, persilja eller kapris.

 

Blomkålshack:

Hacka ett normalstort blomkålshuvud i grova bitar. Stek i rikligt med smör tills blomkålen mjuknat och fått lite färg (tar ca 10-15 min). Krydda under stekningen med salt, peppar och vitlökspulver tex. Medan detta steks så passa på att göra fisken i en separat stekpanna, se nedan.

 

Ingredienser Smörstekt torskrygg ca 4 portioner

4 portionsbitar färsk eller tinad torsk (jag använde fryst torsktygg som jag hade tinat upp)

ca 100 g smör

salt, peppar

 

Gör såhär:

Badda av torsken med lite hushållspapper. lägg hälften av smöret i en het stekpanna, salta och peppra fisken och lägg i. Stek ca 4-5 min på varje sida (är det mindre bitar kan det gå fortare). När du vänder fisken så häll i resten av smöret. Under stekningstiden så ta upp smält smör med en slev/matsked och häll över fisken – detta för att ge den en tydligare smörsmak.

Servera fisken, såsen och blomkålen ihop, lägg ev till någon grönsallad om det behövs.

print

You may also like

Leave a Comment