Välkommen Till Tjockkocken

by Jessica
2011 vs 2014

2011 vs 2014

Hej och välkomna, tänkte börja med en kort beskrivning om mig själv för att sedan berätta lite kort om syftet med bloggen och min egen kamp mot övervikten.

Mitt namn är Jessica Allen, 28 år gammal.  Jag är född i Montreal, Canada men flyttade till Sverige med min svenska mamma när jag bara var ett halvår gammal.

Är uppvuxen i Värmland och styrde min kosa mot Stockholm först mot slutet av 2007.

Har kämpat mot vikten och osunt tänkande kring mat hela livet och har nu hittat rätt spår tack vare LCHF-kost. Med hjälp av min viktoperation (Gastric-Bypass i januari 2012), en stark vilja och lågkolhydratkost har jag nu gått ner 110 kilo. Startvikten låg på skrämmande 220 kg för tre år sedan, en siffra jag inte längre skäms över utan och väljer att istället vara stolt över hur långt jag har kommit.

Jag har valt att lägga upp en egen kategori med inlägg och bilder om min viktnedgång (Min Viktresa)  och hoppas att den kan motivera andra människor. Mitt mål med denna blogg är nämligen att inspirera andra till hälsosam mat och samtidigt visa att man kan äta god och spännande mat utan att det blir tråkigt. Under min viktresa har jag intresserat mig mer och mer för hälsosam mat, ekologiska varor och faktiskt för första gången börjat reflektera över vad det är för mat vi egentligen stoppar i oss.

För mig fungerar LCHF-kost ypperligt. Jag har ätit enligt denna metod sedan februari 2014, med lite få avbrott. Dessa avbrott klargjorde bara mer hur dåligt min kropp mår av kolhydrater och stärkelse. Med det sagt äter jag normal till liberal LCHF, min kropp mår bra av mycket grönsaker och det kommer jag troligen inte ändra på. Jag experimenterar mycket i köket och älskar matlagning, bloggen kommer vara ett fantastiskt hjälpmedel i att både spara mina recept för egen del och förhoppningsvis något som någon annan kan ha nytta av.

Om just du som läser har funderat på vad LCHF-kost innebär och om det skulle kunna vara något för dig rekommenderar jag starkt att du läser på och tar in fakta istället för att gissa sig till vad som är rätt och fel. Här ovan i menyn kommer jag lägga ut lite tips på sidor, dokumentärer och böcker allt eftersom som kan ge dig en bra grund att stå på.

Vad väntar vi på? Dags att sätta igång denna karusell.

2011 vs 2014

2011 vs 2014

print

You may also like