Vecka 8 – Invägning och mätning

by Jessica

SÅ JÄÄÄÄKLA NÄRA!!!

 

Dags att uppdatera igen hur det går med 15 veckorsutmaningen. Förra veckan var vecka 8, dvs att halva tiden nu passerat. Gick igenom en svacka här under vecka 7. Blev sjuk samt var bortrest i Dalarna under den helgen vilket ledde till 8 dagar utan träning och även lite bristande motivation pga av träningsbristen. Kom igång igen förra veckan när jag fick träffa Maggan, min fina PT, för att gå igenom steg 3 av mitt träningsschema. Fortsätter nu med träning 3 ggr i veckan och ska lägga in en högre växel nu dom här sex veckorna som är kvar för att få bästa möjliga resultat. Kommer även köra lite striktare rent matmässigt, dvs dra ner lite på alla mejerier och efterrätter (inte ta bort dom helt) för att se om det ger bättre effekt.

Blev ändå så galet lycklig när jag klev upp på vågen i fredags och såg detta… Jag är 400 ynka gram ifrån mitt nästa mål – att äntligen få väga tvåsiffrigt. Börjar bli dags för att boka fallskärmshopp nu snart tror jag!

MÅTT & VIKT vecka 4 (skillnaden från mätningen från starten 15-02-04 står inom parentes):

Vikt: 100,3 kg (vecka 1: 104,4 kg)   -4,1 kg

Mått:

Axelbredd, axel till axel: 33 cm  (- 3 cm)

Runt axlar: 106 cm (- 2 cm)

Byst: 108 (-3 cm)

Midja: 99 cm (-2 cm)

Mage, bredaste delen: 111 cm  (-3 cm)

Stuss/Rumpa: 124 (-3 cm)

Höger lår: 59 cm (-2 cm)

Höger Bicep: 36 cm (spänt huden) (-1 cm)

43 cm (ej spänt huden) (-1 cm)

 

Resultat vecka 8: -4,1 kg och -20 cm sedan starten!

 

1427552579454

Mitt träningspass från i lördags 28/3 – Detta är ett exempel på hur jag tränar, men varierar lite efter mitt träningsschema (schemat går jag ej ut med i full skala då det är anpassat efter mig och mina förutsättningar)

 

För att peppa mig för denna vecka så satt jag och återigen tittade på gamla bilder. Kan inte understryka nog hur viktigt det är att påminna sig själv om hur långt man har kommit. Det är lätt att stirra sig blind i spegeln och inte ”se” förändringarna och framstegen man gör. Mitt bästa tips är att alltid jämföra bilder men också mäta sig. Önskar så mycket att jag hade alla mått kvar från när jag var som störst 2011, men gissar att dom försvann när min gamla dator havererade tillsammans med en hel del annat.

Hittade dock en gammal bild, den till vänster såklart, från ca 2011 från en av alla fyllekryssningar man varit på när man var yngre. I helgen var jag på LCHF-kryssningen och en tjej tog bilden till höger på mig då. Känns lite konstigt att titta på dessa två bilder och försöka förstå hur långt jag kommit på dessa snart 4 år, både fysiskt och mentalt. Motivationen och styrkan i kroppen är tillbaka och nu ger jag mig fan på att kämpa hela tiden ut, vill ju både göra mig själv och min PT stolt i slutändan.

IMG_20150330_112901

print

You may also like

1 comment

LCHF-arkivet 2015-03-30 - 13:10

Hej!
Nu kan du vinna en prenumeration av LCHF-tidningen Matkärlek.
Det enda du behöver göra är att ladda upp ett recept på vår sida, http://www.lchfarkivet.se för att delta.
För varje recept du lägger upp får du en ”lott”, så ju fler recept desto större chans att vinna.
Mer info om tävlingen hittar du här: http://www.lchfarkivet.se/vinn-en-prenumeration-av-tidningen-matkarlek/

Reply

Leave a Comment