15 veckorsutmaningen – RESULTAT

by Jessica

Idag avslutas officiellt min 15 veckorsutmaning, ni som ej hängt med på den från början kan läsa mer här: 15veckorsutmaningen

Hade min sista träning i fredags med min underbara coach Maggan och det passet gav en känsla av stolthet men även ledsamhet. Stolt för att jag tagit mig igenom dessa veckor, testat olika träningsformer, utmanat mig själv och gjort saker jag aldrig trodde var möjligt. Små personliga vinster som att våga duscha på gymmet, träna utomhus i en park, ta i så svetten sprutar utan att bry mig om vad folk omkring mig tycker och tänker.

Ledsamhet mest för att jag kommer sakna ha hennes pepp och support, även om jag vet att vi kommer ses fler gånger och att hon finns där om jag behöver råd.

De största skillnaderna är hur mycket starkare jag känner mig, både fysiskt och psykiskt. Jag har lärt mig att träning inte alls behöver vara tråkigt och jobbigt utan jäkligt kul och utmanande. Har gjort saker som jogga utonhus ensam, cykla två mil (trots att jag innan detta inte cyklat utomhus på 12 år, pga min tidigare storlek), kört intervallträning i branta backar, klarar göra situps, satt personligt rekord i benpress (109 kg) – ja listan kan göras lång.

Dessa veckor har varit bland det tuffaste jag gjort, men jag ångrar mig inte en sekund. Kommer inte sluta med träningen bara för att utmaningen är över, nästa utmaning är ju bara runt hörnet. Har anmält mig och min vän Mathilda till Vårruset. Den 26 Maj springer vi här i Stockholm för andra året i rad och det ska bli kul och se om vi får någon skillnad i tid jämfört med förra året!

Kommer ni ihåg vad jag lovade även om jag klarade viktgränsen, att komma under 100 kg? Jo, hoppa FALLSKÄRM. Det kommer bli av, dock inte bokat ännu, men återkommer om det. Jag längtar som tusan tills jag får känna den där adrenalinkicken att kasta mig ut i luften – samtidigt som det skrämmer mig.

De fysiska resultaten då? Jo, det syns en hel del skillnad. Både på bilder, måttband och vågen. Mer än jag iallafall vågade hoppas på. Är ni redo?

 

STARTMÅTT & VIKT  vecka 1:

Vikt: 104,4 kg

Mått:

Axelbredd, axel till axel – 36 cm

Runt axlar: 108 cm

Byst: 111 com

Midja: 102 cm

Mage, bredaste delen: 114 cm

Stuss/Rumpa: 127 cm

Höger lår: 61 cm

Höger Bicep: 37 cm (spänt huden)

44 cm (ej spänt huden)

 

STARTMÅTT & VIKT vecka 15 :

Vikt: 97,5 kg

Mått:

Axelbredd, axel till axel – 29 cm

Runt axlar: 103 cm

Byst: 104 cm

Midja: 97 cm

Mage, bredaste delen: 109 cm

Stuss/Rumpa: 118 cm

Höger lår: 60 cm

Höger Bicep: 35 cm (spänt huden)

41 cm (ej spänt huden)

 

För er som inter orkar räkna ihop innebär detta att jag tappat totalt: 6,9 kg samt minskat 44 cm runt kroppen.

Här är även bilder för att jämföra:

fram

vecka 1 vs vecka 15

 

bak

vecka 1 vs vecka 15

 

Avslutar detta inlägg genom att skicka ett STORT TACK till alla er som stöttat och hejat på mig, speciellt via instagram under dessa veckor. Jag hoppas att jag kan inspirera någon annan därute att komma igång med träningen, för jag lovar att ni inte kommer ångra er. Sist av allt – Tack till dig Maggan, du kommer toppa din PT-klass när du går ut nu i Juni och jag vet att du kommer ha en lång och framgångsrik karriär inom detta. Om du kunde få mig att älska träning, då klarar du det med vilken klient som helst! <3

maggan

print

You may also like

9 comments

Jill Jansson Trygg 2015-05-19 - 11:37

Fy fan vad du är grym!!!
Du är verkligen en stor inspirationskälla!!!
Fortsätt att kämpa – DU ÄR GRYM!

Reply
Maria 2015-05-18 - 19:32

Hej.

Grymt bra jobbat!!!! Och det är en jättestor skillnad mellan v 1 och v 15.

Grattis.

Kram Maria

Reply
Nina 2015-05-17 - 22:27

Jag blir så glad av att läsa detta så jag blir alldeles tårögd. Heja Dig!!!

Reply
Jennie 2015-05-17 - 21:48

?????? jäklar så bra jobbat!!!! Måste själv ta tag i bitarna….. Börjat lite smått med massa promenader å 5:2….. Blir riktigt inspirerad!!! Tack för att du delar med dig! Häng i nu å fortsätt!!!

Reply
jannie 2015-05-17 - 21:34

FANTASTISKT bra jobbat!!! Så fina resultat och stor skillnad på bilderna! Blir så inspirerad. Kom ihåg att folk har så fullt upp med att fokusera på sig själva att de inte har tid att reflektera över någon som går/springer/cyklar förbi, tränar och är svettig.. ;-D

Reply
Emma 2015-05-17 - 15:04

Hej!

Läser din inspirerande blogg lite då och då. Kommenterar aldrig men nu måste jag! Jäklar vilka fina resultat du fått, det är stor skillnad på bilderna. Heja heja!!

Reply
Jessica 2015-06-09 - 11:00

Tack så hemskt mycket!! <3

Reply
Lotta 2015-05-17 - 14:27

Syns stor skillnad, bra jobbat!

Reply
Maria Josefine 2015-05-17 - 14:09

Grymt bra jobbat!

Reply

Leave a Comment