LowCarbonara och smörfräst färsk vitkål

by Jessica

Hemma från jobbet idag med huvudvärk och förkylning. Vaknade upp med feber och jag tror det är kroppen som säger ifrån, varit lite mycket stress över saker senaste veckan och dåligt med sömn så kroppen behövde väl en break. Spenderar därför dagen på soffan med en tekopp i handen och maratontittande av Simpson – det om något får en alltid att må bättre. Behövde ändå få i mig lite lunch, har man inte så mycket energi är detta perfekt – går att göra på nolltid (nästan) och kräver ingen större ansträngning. Detta är min variant på carbonara och det blev verkligen supergott!

 

IMG_20150520_130526

Lowcarbonara, ca 4 portioner:

2-3 paket bacon (skippar du svamp så ta 3 paket)

150g svamp (kan uteslutas)

2 äggulor

ca 3 dl grädde

en näve riven parmesan (blev ca 60 g)

1 solo vitlök alternativt 2-3 vitlöksklyftor

2 små gula lökar (ca 150 g)

smör till stekning

Gör såhär:

Hacka bacon, ev svamp och löken. Fräs några min i smör tillsammans med vitlöken, lite salt (tänk på att baconet är salt också), svart och vitpeppar. Slå på grädden och låt puttra några minuter på medelvärme. Rör i äggulorna och smaka av om det behövs mer krydda. Låt såsen tjockna lite och vrid sedan av plattan. Rör i parmesanen och låt stå någon minut.

Jag serverade med smörfräst färsk vitkål. Går på någon minut bara. Strimla kålen, lägg en rejäl klick smör i tex en wokpanna, i med vitkålen, salta peppra och rör runt – klart. Färsk vitkål är mer ”grön” än vanlig vitkål som man kanske är van vid och tar bara någon minut att bli mjuk så gå inte ifrån spisen!

Servera kålen och carbonaran ihop. Toppa med lite färskmald svartpeppar, ev lite extra parmesan och lite basilika tex.

Ni kan även servera med tex shiratakinudlar ,istället för vitkål, som går att köpa på vanliga matbutiker. På bilden nedan har jag dessa smaklösa nudlar som gör sig väldigt bra till denna carbonara.

 

IMG_20160303_201218

 

 

print

You may also like

1 comment

Micke 2015-05-22 - 20:59

Hej,

Hittade hit när jag letade på recept på ostknäcke.

Bra jobbat och fortsätt på den rätta vägen.

Själv gick jag på lchf men hade svårt för det mjuka så äter normalt, dock utan socker, och inte rädd för fett.

Micke

Reply

Leave a Comment