Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Pulled Pork

av Jessica 2015-01-27

Hej allihopa!

Ikväll när jag kom hem från jobbet var jag alldeles exalterad, nästan sprang från tunnelbanan för att komma hem så fort som möjligt. Anledningen? Vi hade förberett pulledpork till kvällens middag som stod och gottade sig i ugnen. Det var första gången vi testade och göra det och jag måste säga att det var värt besväret!

Vi börjar med gårkvällens preparationer… kanske bör varna redan nu att detta inlägg kanske blir långt.
Till att börja med gjorde vi hemmagjord barbequesås, då de köpta oftast innehåller en hel del socker och annat konstigt. Försökte göra så gott vi kunde och höftade lite när vi slängde ihop den, men bra blev det!

 

IMG_20150126_204712

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser Barbequesås:
2 dl passerade tomater

en matsked tomatpure

1 dl Steviaketchup

0,5 köttbuljongtärning

Ett par matskedar Bong Scharlottenlöks fond

Någon tsk Liquid smoke

2 pressade vitlöksklyftor

Salt, peppar, paprika, chilipulver, lökpulver
en skvätt pressad citron

ett par nypor sötströ

1 tsk Tamari soya

1 tsk Dijonsenap

 

Fräs den pressade vitlöken och tomatpuren i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt passerade tomater och stevia ketshup. Lägg i en halv buljongtärning, tillsätt fond, citron, soya och liquid smoke. Smaka av och låt puttra ner lite i ca 20 min.  Rör runt då och då. Smaka av såsen med kryddor (peppar, paprika, chili , lökpulver samt extra salt om det behövs) och låt puttra ca 10-15 min till. Smaka av så ni får rätt styrka/sötma efter er egen smak. Jag gillade att ha mycket liquid smoke för att få den där rökiga smaken på såsen. Låt barbequesåsen svalna och häll upp i glasburk. Ställ i kylen över natten.

Vi köpte en riktigt fin Picnicbog på 1,5 kilo. (funkar med fläskkarré eller liknande också) Igår kväll preppade Eric den med kryddor så den fick stå och gotta till sig i kylskåpet inatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser Kryddblandning till köttet:

2 msk mild/söt paprika

1 msk paprika

1 msk vitlökspulver

1 msk lökpulver

1 msk salt

2 msk svartpeppar

2 msk citronpeppar

1 msk torkad oregano

2 tsk liquidsmoke

2 tsk stark senap

 

Gör såhär:

Smörj in hela köttet i senap och liquid smoke och fördela kryddblandningen jämt runt hela köttbiten. Klappa till lite med handen så kryddorna fastnar ordentligt. Lägg sedan köttet i den form/gryta den ska in i ugnen i, fast ställ in i kylskåpet under natten.

På morgonen klickade vi på en stor klick av vår barbequesås, skivade en 2 små rödlökar och slängde ner några hackade vitlöksklyftor. Allt detta las på köttet, sedan hällde vi i ca 1 dl vatten i botten av grytan och  in i ugnen på 120 grader i ca 10 timmar (det hade säkert räckt med 8, men vi var inte hemma från jobbet tidigare)

Eric fick äran att dra isär köttet och tro mig, efter 10 timmar föll det nästan isär. Vi serverade med grönsaker, resten av barbequesåsen, vitlökssås (meze yoghurt, majonäs, salt, peppar, vitlök) och med mina ostplättar som bröd. Bröden behövdes egentligen inte, det hade räckt med salladen. Otroligt mättande och riktigt gott. Det roliga att vi har över pulled pork till typ 8 personer nu. Om ni har läst ända hit – Tack! Nu ska jag lägga mig i soffan och njuta lite av min matkoma.

 

IMG_1316

IMG_1320

http://www.tjockkocken.se/wp-content/uploads/2015/01/video-1422385004.mp4.mp4

 

IMG_1325

print
barbequesåsmarinadpulled pork
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Kryddiga Lammfärsbiffar, Fetaostgratinerad paprika och Raita
nästa inlägg
Tips till Alla Hjärtans Dag – LCHFChoklad

Du kanske också gillar

Lammstek, kryddsmör och polkabetssallad

2015-04-14

Snabbtips: Råkorv med blomkålsmos och smörstekt spenat

2015-05-06
Köttfärspaj utan deg

Enkel ostgratinerad Köttfärspaj

2016-01-24

Fläskwok med umami

2016-06-20
zucchinibrownies

Nötfria choklad & zucchini brownies

2016-11-20

Tjockkockens LCHF-pizza

2017-06-18

LCHF Sesambagels

2020-02-23

Baconlindad viltfärslimpa med svamp och ostfyllning

2020-04-13
Tjockkocken julskinka

Griljerad Julskinka

2015-12-20

Champcici i wrap (vego)

2016-09-08

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo