Kryddiga Lammfärsbiffar, Fetaostgratinerad paprika och Raita

by Jessica

Screenshot_2015-01-27-09-53-53~2

Igår var det Erics tur att laga mat. Blev nästan tvungen att lägga upp receptet här då bilden blev så poppis igår när jag la upp den på instagram. Iallafall blev det himla gott och jag känner mig rätt lyckligt lottad som har en karl som fixar så god mat när man kommer hem sent från jobbet.

Recept för ca 6 biffar

Ca 500 g lammfärs

1 ägg

ca 1 matsked pofiber 

4 st rivna/krossade fläsksvålar,

sambal olek, oregano, salt + peppar efter smak.

Blanda alla ingredienser i en bunke och forma 6 biffar. Stek dessa i smör på båda sidor så de får lite färg, lägg sedan i en ugnsform och kör  längst ner  i ugnen på 200 grader ca 15 min.

 

Till dessa goda lammfärsbiffar serverades Fetaostgratinerad spetspaprika. Att jag inte har testat det förut är ett under, så himla enkelt och perfekt tillbehör till kryddiga biffar.

till 2 personer:

1 spetspaprika

ca 100 g smulad fetaost

1-2 msk

salt, peppar, oregano

 

Dela en spetspaprika på mitten, skär bort toppen där kärnhuset sitter.

Lägg paprikahalvorna med på en plåt eller i ugnsform med utsidan uppåt, droppa på lite olivolja och salt. Kör i ugnen på ca 200g grill i 10 min tills de får lite färg.

Mosa ihop fetaosten med creme fraishe och kryddorna med en gaffel. Tillsätt lite creme fraishe i taget tills du får önskad konsistens (Inte för hård och ej för rinnig).

Ta ut paprikorna ur ugnen, vänd på dom och lägg fyllningen i. Stoppa tillbaka in i ugnen på 200 g grill i ca 10 min till. När den är klar ser den ut som på bilden ovan.

 

Såsen var en variant på Raita, en mild, svalkande yoghurtsås som passar bra till kyddiga biffar.

Vi använde:

ca 2 dl Meze Yoghurt (vill du ha högre fetthalt, ta rysk yoghurt)

Hackad färsk mynta, salt och peppar.

Tillsätt gärna en näve riven gurka också (krama ur vätskan först).

print

You may also like

1 comment

Mind the Home 2015-02-02 - 14:01

Detta här låter ju bara FÖR gott. Lamm och feta är ju världens bästa kombination. 😀

Reply

Leave a Comment