Gratinerad champinjongratäng

by Jessica

IMG_1311

För kvällens middag hittade jag inspiration hos från ingen mindre än Annaslchf (http://instagram.com/annaslchf)- en av mina favorittjejer på instagram (hennes recept hittar ni på http://annaslchf.se/2014/march/hardcorelchf-ugnsgratinerade-champinjoner.html ). Blev sugen på någon liknande rätt när jag läste hennes recept så jag slängde ihop något liknande. Blev en höjdare måste jag säga och det ska bli ett nöja att äta matlådan i morgon på lunchen.

För 3-4 portioner

9-10 halvstora champinjoner

½ purjolök

2 paket bacon

150-200 g creme bonjour vitlök

2 matskedar creme fraishe (kan uteslutas om ni tar 200 g creme bonjour)

2-3 dl ost efter tycke och smak

salt, peppar

smör till stekning

image

Börja med att ta bort foten från champinjonerna och fräs själva svamphattarna i smör några minuter så dom får lite färg, Salta och peppra. Lägg champinjonerna i botten av en form, med ”hålet” uppåt.

image(1)

Hacka den överblivna svampen (fötterna) tillsammans med bacon och purjolöken. Fräs dessa i en panna tillsammans. klicka i creme bonjouren, salta om det behövs och peppra. Häll i ca 1 dl riven ost. Låt såsen puttra några minuter.

Screenshot_2015-01-21-23-00-21

Häll baconröran över champinjonhattarna och täck med ost.

In i ugnen på ca 200 g i 20 min. Sista minutrerna drog jag upp temperaturen något och satte på grilläge, för att få mer färg på osten.

Servera gärna med lite grönsallad. IMG_1308

print

You may also like

Leave a Comment