Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
ReceptSmått & Gott

Tjockkockens chokladbräck med hasselnötter

av Jessica 2016-12-16

Igår gjorde jag dessa mumsbitar, perfekt som julgodis eller när man bara vill ha något alldeles speciellt. Gissar på att det är fler jag som älskar choklad därute? Jag körde blandningen av sockerfri mjölkchoklad från Nicks, men man kan givetvis byta mot tex mörk choklad.

Receptet blev ca 20 bitar, men de beror såklart på hur stora du villa ha. Smaken påminner lite om den gamla klassiska schweizernöt, som var min favorit, men inte så söt såklart.

Tjockkockens chokladbräck;

160 g sockerfri choklad*

50 g smör

ca 120 g hasselnötter

Ett par nypor flingsalt

Ca 2 msk ovispad grädde (kan uteslutas)

*Jag använde 2 st mjölkchoklad-kakor från Nick’s a 80 g, dessa finns att köpa på tex Bodystore eller Nicks.se. Denna mjölkchokladen innehåller sötningsmedel av Stevia och Erytritol, men inget vanligt socker. Går givetvis byta mot mörk choklad av valfri sort – minst 70% kakaohalt – gärna högre.

 

Gör såhär:

Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen på 180 g ca 10 min. Låt svalna något och gnugga försiktigt i en kökshandduk så en del av skalet lossnar. Hacka nötterna grovt.

I ett vattenbad (eller i micron) – smält chokladen och smöret tillsammans och blanda till en jämn smet. Låt svalna något.

I en skål – blanda chokladsmeten med någon nypa flingsalt och hasselnötterna, spara gärna några nötter att toppa med. Häll chokladsmeten i en form klädd med bakplåtspapper. Toppa med lite extra flingsalt, resterande nötter och ev droppa över lite grädde med en tesked.

Tips! Vill ni inte droppa över lite grädde så testa dekorera med lite smält mörk choklad eller kanske kokosflagor.

Låt bräcket stelna i kylen innan du skär upp till mumsbitar. Förvaras i kylskåp i en stängd behållare, tex en matlåda i glas. Går bra att förvara i frys också, bara plocka fram en stund innan servering.

img_20161215_215546

 

 

 

 

 

 

Tjockkocken chokladbräck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julgodis lchf

img_2879

print
chokladChokladbräckfikagratängHasselnötterjulgodis
1 kommentar
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Falukorvsgryta med dill
nästa inlägg
Auberginegratäng & Lammfärsjärpar

Du kanske också gillar

Panerad fläskkotlett och svampstuvning

2016-06-01

Dagens frukosttips: Paprikabåtar

2016-11-16

Ostfylld och baconfylld omelett

2015-07-17

Björnbärskaka

2015-02-08

Fredagsmiddag; Älgfärsbiffar med champinjonsås

2014-11-21

Vildsvinsgryta med färska örter och Pancetta

2015-06-08

Lättlagad Tonfisklasagne

2016-09-14

Hjortfilé med parmesangratinerade grönsaker

2015-12-01

Äggmuffins

2016-01-10

Brödiga Vallmorutor

2019-07-16

1 kommentar

Junitjej 2016-12-24 at 10:22

Så goda de ser ut!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo