Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Vegetarisk Stroganoff med aubergine & portobello.

av Jessica 2020-03-02

Hej allihopa!

Här kommer äntligen ett nytt recept, nämligen ännu ett stroganoffvariant – en vegetarisk sådan.

Sedan tidigare har jag flera olika stroganoffvarianter här på bloggen bla klassisk Korvstroganoff, halloumistroganoff och biffstroganoff, men ville ha en en helt vegetarisk (lätt att göra vegansk också för dom som vill).

Vi äter en hel del vegetariskt nu och detta blev nog en ny favorit, lättlagat också så det passar en vardagskväll.

Hemligheten med att tillaga aubergine i en gryta såhär utan att den blir bitter ligger i hur den tillagas innan den åker ner i såsen. Hoppas ni vågar testa denna, verkligen något av det godaste jag lagat på länge!

Ingredienser ca 4 port.

400 g Aubergine (Jag hade två små eko)
1 normalstor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2-3 Portobello svampar (kan bytas till tex kastanjchampinjoner)
2 msk tomatpuré
1 tsk senap
2-3 dl grädde
0,5 tetra krossade tomater
1 tsk sötning (tex Ica sötströ)
1 tsk vinäger
salt, peppar, örtsalt/hermbamare, timjan

Smör/rapsolja till stekning

Gör såhär

Koka upp en kastrull med vatten, salta vattnet.

Dela auberginen på längden och skär i grova bitar – ca 3 bitar per längd så dom ej är för små. Lägg i vattnet och låt koka ca 7 min. Häll sedan av auberginen i ett durkslag och låt droppa av.

Under tiden – hacka lök och vitlök. I med lite olja i en stekpanna och fräs löken genomskinlig. Tillsätt tomatpuré, vitlök, dijonsenap, sötning och vinäger. Fräs på lök/tomatröran några min och slå sedan på krossade tomater och grädde. Krydda med salt (ev örtsalt/hermbamare), peppar och torkad timjan. Låt såsen puttra ca 10 min så den blir tjock och krämig.

Medan såsen tjocknar – strimla Portobellosvampen. Fräs svamp i en annan stekpanna med smör, timjan, salt och peppar. Det räcker med typ 2 min så svampen får lite stekyta. Lägg sen över svampen i stroganoffsåsen.

Ta nu auberginen som runnit av och svalnat lite – skär den i mindre bitar (typ halvmånar), fräs den snabbt i stekpannan med lite olja eller smör – lägg över i stroganoffsåsen, vänd runt försiktigt. Smaka av såsen – krydda mer om du behöver – sen är det klart!

Servera med tex blomkålsris, vitkålsris, vanligt ris för dom som vill, en grönsallad eller gott kålmos.

print
auberginegrytaportabelloStroganoffsvampvegetariskt
0 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Intervju i P4 Stockholm
nästa inlägg
Biskivier ala Tjockkocken

Du kanske också gillar

Gratinerad falukorv med blomkålsstomp

2016-05-16

Rostbiff, Svampsås och ugnsrostad blomkål med vitlök.

2014-12-07

Hönsbiffar i champinjonsås

2015-11-14

Zucchinilasagne med salsiccia

2016-07-29
Tjockkocken julskinka

Griljerad Julskinka

2015-12-20

Veckomeny nr 11

2019-05-01

Vegansk blomkål och kikärtscurry

2018-01-08

Smörig Biffwok med sjögräsnudlar

2015-07-13

Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

2018-12-18

Klassiker: Köttbullar & Mos

2016-07-30

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo