15 veckorsutmaningen

by Jessica

Untitled

Stora nyheter gott folk, iallafall för mig. Jag kan nu berätta ett litet hemligt projekt som jag smugit med ett tag. Igår hade jag möte med min blivande coach och PT – Maggan. En grym tjej jag jobbade med ihop för några år sedan som sedan dess blivit en riktig hälsoguru och nu utbildar sig till PT och kostrådgivare på Lillsved idrottsfolkhögskola här i Stockholm.

Från och med imorgon kör vi igång ett riktigt rivstartarprogram. Under 15 veckor kommer hon piska mig och få igång mig att träna igen och jag är så extremt taggad men samtidigt lite nervös.

Har förlängt mitt gymkort på SATS och kommer träna på Odenplan samt Hötorget till att börja med – nån läsare som brukar träna där så tveka ej att säga hej!

Planen är att köra på gymmet minst två men gärna 3 gånger per vecka. Maggan kommer göra ett träningsschema till mig som vi ska gå igenom imorgon. Blir även mätning och vägning imorgon innan första gympasset.

Kommer uppdatera mina resultat här på bloggen och även på instagram (Ni följer mig väl där? 🙂 Tjockkocken ) för er som är intresserade.

Tanken med träningen är att få upp rörligheten, öka styrkan i kroppen och få bättre kondition och energi. Det tillsammans med min LCHF-kost kommer bli en bra boost för hälsan.

Jag kommer aldrig bli någon fitnessmänniska utan detta gör jag enbart för mitt eget välmående. Jag tränade ca 3 gånger i veckan under förra våren men la av då jag tappade motivationen och inte hade någon hjälp med träningsschema, stod mest på gymmet som ett fån och inte riktigt visste vad jag sysslade med. Denna gången blir det anorlunda när man har någon som pushar en och har kunskap om träning!

Jag hoppas ni följer med även på denna resa, efter dessa 15 veckor kan jag förhoppningsvis stå på egna ben och träningen blir ett naturligt inslag i vardagen. Det jobbigaste kommer inte vara själva träningen utan snarare att få in rutinen.

Tänkte rada upp lite mål för 2015 så får vi se hur många jag lyckas bocka av.

 

Träningsmål 2015:

  1. Anmäla mig till Vårruset (5 km) – Körde det förra året med en vän då vi promenerade och småjoggade. Planen är att slå förra årets tid – 49 min samt att jag vågar jogga mer. När jag körde loppet förra året var jag ca 20 kg tyngre än nu så jag hoppas jag kommer klara det galant.
  2. Anmäla mig till ett 1-mils lopp, vilket det blir återstår att se – men vill klara den distansen om jag så ska gå/jogga och springa. Så länge jag kommer i mål!
  3. Nå nästa målvikt – 99 kg så jag kan hoppa fallskärm i sommar.
  4. Kontakta Ersta Sjukhus för remiss ang operation av  överflödig hud (När jag viktstabiliserats)
  5. Klara av att jogga 1 km utan paus

 

För någon som är van att träna kanske inte detta låter som något avancerat, men mina mål är mina egna och man ska aldrig jämföra sig med någon annan. Är ni med mig nu och hejar?

 

10382738_10152053471725887_3526421926655657840_n

2 st helt slut men jäkligt stolta tjejer efter Vårruset förra året.

Jag och Mathilda på Vårruset 2014 i Stockholm, innan loppet

print

You may also like

2 comments

sandrasandysvensson 2015-02-07 - 09:45

Din pt, har hon bott i halland tidigare? Känner igen henne, annars har hon en tvilling 😀

Reply
JD 2015-02-03 - 23:06

Åå det låter ju toppen, jag kommer följa allt!! 🙂

Reply

Leave a Comment