Aubergineschnitzel (vego)

by Jessica

 

Även idag fick det bli vegetariskt hemma. Eric gick ut i köket och skulle ta mat när middagen var klar – han kollade runt och frågade ”Men, vart är köttet?”. Han är nog lika förvånad som alla andra. Jag som ÄLSKAR kött har kanske insett att jag äter lite för mycket av det. Jag väljer bra kött, svenskt och gärna eko/närproducerat när jag äter det så jag tänker inte ha dåligt samvete på något sätt. Jag har dock insett att det kanske inte är så varierat och jag vill utforka den vegetariska delen av matlagning mer. Målet är iallafall att äta mer vegetariskt – i vilken utsträckning får vi se. Så kul och experimentera iallafall.

Hoppas ni vågar testa de vegetariska recepten också, lämna gärna feedback också! 🙂

Till middagen då, jag har en variant av detta redan på bloggen, då med kött. Nu blev det en vegetarisk schnitzel istället och det vart verkligen gott!

Beräkna 1-2 schnitlar per person, beror på hur mkt tillbehör man har till.

IMG_20160822_183533

Ingredienser Aubergineschnitzel ca 4 st:

1 stor aubergine

Ca 0,5 dl mandelmjöl**

Ca 0,5 dl pofiber

Ca 0,75 dl  riven parmesan

Salt, peppar, lökpulver

1 ägg

Smör eller neutral kokosolja till stekning

*För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan och pofiber


Gör såhär:

Skiva auberginen i ca 1-1,5 cm tjocka skivor som bilden ovan. Lägg på en skärbräda och salta ovanpå. Låt saltet dra ca 10 minuter då vätskar auberginen av sig. Badda av skivorna ordentligt med hushållspapper.

I en skål, blanda kryddor, pofiber, mandelmjöl och parmesan till en jämn blandning. I en annan skål, vispa ihop ägget.

Doppa aubergineskivorna i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 4-5 minuter på varje sida i smör/kokosolja så att schnitzlarna får fin färg. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Lägg i en ugnsform in i ugnen på 100 g för att vila medan du gör tillbehören så hinner Aubergineschnitzlarna ej svalna.

Som tillbehör hade jag svampstuvning och frästa haricot verts. Recept på dom tillbehören hittar hu HÄR (går bra att byta kalvfond mot grönsaksfond i svampstuvning)

IMG_20160822_201237

print

You may also like

Leave a Comment