Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Aubergineschnitzel (vego)

av Jessica 2016-08-22

 

Även idag fick det bli vegetariskt hemma. Eric gick ut i köket och skulle ta mat när middagen var klar – han kollade runt och frågade ”Men, vart är köttet?”. Han är nog lika förvånad som alla andra. Jag som ÄLSKAR kött har kanske insett att jag äter lite för mycket av det. Jag väljer bra kött, svenskt och gärna eko/närproducerat när jag äter det så jag tänker inte ha dåligt samvete på något sätt. Jag har dock insett att det kanske inte är så varierat och jag vill utforka den vegetariska delen av matlagning mer. Målet är iallafall att äta mer vegetariskt – i vilken utsträckning får vi se. Så kul och experimentera iallafall.

Hoppas ni vågar testa de vegetariska recepten också, lämna gärna feedback också! 🙂

Till middagen då, jag har en variant av detta redan på bloggen, då med kött. Nu blev det en vegetarisk schnitzel istället och det vart verkligen gott!

Beräkna 1-2 schnitlar per person, beror på hur mkt tillbehör man har till.

IMG_20160822_183533

Ingredienser Aubergineschnitzel ca 4 st:

1 stor aubergine

Ca 0,5 dl mandelmjöl**

Ca 0,5 dl pofiber

Ca 0,75 dl  riven parmesan

Salt, peppar, lökpulver

1 ägg

Smör eller neutral kokosolja till stekning

*För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan och pofiber


Gör såhär:

Skiva auberginen i ca 1-1,5 cm tjocka skivor som bilden ovan. Lägg på en skärbräda och salta ovanpå. Låt saltet dra ca 10 minuter då vätskar auberginen av sig. Badda av skivorna ordentligt med hushållspapper.

I en skål, blanda kryddor, pofiber, mandelmjöl och parmesan till en jämn blandning. I en annan skål, vispa ihop ägget.

Doppa aubergineskivorna i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 4-5 minuter på varje sida i smör/kokosolja så att schnitzlarna får fin färg. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Lägg i en ugnsform in i ugnen på 100 g för att vila medan du gör tillbehören så hinner Aubergineschnitzlarna ej svalna.

Som tillbehör hade jag svampstuvning och frästa haricot verts. Recept på dom tillbehören hittar hu HÄR (går bra att byta kalvfond mot grönsaksfond i svampstuvning)

IMG_20160822_201237

print

aubergineAubergineschnitzelschnitzelVegetarisk schnitzelvegetariskt
0 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Mejerifri Kycklingfärssås
nästa inlägg
Parmesangratinerad rödspätta i basilikasås

Du kanske också gillar

Fläskytterfilégratäng

2015-01-05

Dagens Lunchtips: Kyckling & baconröra

2015-06-05

Fläskcurrygryta och smörstekt Blomkålshack

2015-04-21

Kycklingköttbullar med Kålrotsmos

2017-09-26

Ostpizza i folieform

2016-11-01

Ugnsbakad torsk med tomater & fänkål

2020-03-18

Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

2019-10-22

Viltfärsbiffar i krämig kantarellsås

2017-08-13

Vegetarisk och glutenfri linslasagne

2018-10-07

Salsiccia, smörstekt kål & gurkmajonnäs

2016-05-09

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo