Tjockkockens Dadelbollar (veganska och glutenfria)

by Jessica

Ikväll blev det dadelbollar och jäklar så goda dom blev. Lite nyttigare variant av dom gamla klassiska chokladbollarna man åt när man var liten. Dadlar är otroligt sött i sig så ingen annan sötning behövs. Supergott och snabbt fixat till helgfikat eller när man som jag bara är sugen på något gott en vanlig torsdagkväll.

Ett plus är att de är veganska (och där med fria från mjölkprotein och laktos), glutenfria och innehåller enbart sötning från dadlar.

Detta passar därför de flesta, men vill man hålla sig till enbart LCHF så rekomenderar jag istället detta receptTjockkockens chokladbollar (länk).

Jag älskar mina LCHF-chokladbollar men tycker det är skönt att kunna variera lite. Äter ju som jag nämnt förut mer varierad kost så jag begränsar mig inte till enbart LCHF, tycker att man inte behöver vara rädd att använda frukt och naturlig sötma i mat eller bakverk. När det gäller bakverk så behöver inte allt vara supernyttigt hela tiden, men man behöver ju heller inte äta fika varje dag. Iallafall, testa dessa dadelbollar!

Ingredienser,ca 15 st

10-13 färska dadlar
1,5 dl glutenfria havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl pecannötter
Ca 0,5 tsk vaniljpulver
2-3 msk kaffe
2 nypor flingsalt
2-3 msk kakao

Gör såhär:

Ta ut kärnorna ur dadlarna.  Lägg dadlar och havregryn i en matberedare, mixa till en klumpig smet. Tillsätt kaffe, kakao, salt, vaniljpulver och pecannötter, mixa lite till så det blir en smet, behöver inte vara helt slät.

Forma bollar med händerna och rulla i kokos (alternativt hackade nötter eller valfri annan topping). Ställ gärna i kylen 20-30 min innan servering. Ät och njut!

print

You may also like

Leave a Comment