Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Fantastiska tjocka ribs i salladsblad

av Jessica 2015-09-06

IMG_20150906_181132

Nu ni! Till veckans söndagsmiddag blev det tjocka glaze-ugnsgrillade ribs med smaskiga tillbehör i salladsblad. Detta var så gott så man nästan blev lite tårögd. Middagen tog tid – så det kanske inte är något man gör en vardag, men det är inte speciellt avancerat – eller dyrt för den delen. Knäckta revbenspjäll kan du köpa nästan var som helst till ett lågt kilopris dessutom.

Vi köpte två rejäla stycken på ca 1,2 kg styck, detta räckte till middag idag (där vi åt för mycket, haha) och några matlådor. Räkna med att en del vikt förvinner från ribsen med benen och under tillagningen. räkna med 6-8 portioner fär denna mängd ribs, beroende på hur mycket tillbehör ni har givetvis.

 

Gör såhär:

Börja med ribsen, Lägg dessa i en stor gryta. Täck med vatten, 2 klyftade lökar, salt, peppar, två hackade morötter (kan uteslutas). Vi körde i tryckkokare i 1 timme – Om ni kokar i en vanlig gryta så räkna med ca 1½-2 timmar. Köttet ska kännas mört när det är klart. Stick i en gaffel tex för att känna efter. Ta försiktigt upp de kokade ribsen från tryckkockare/gryta och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla in ett rejät lager av glazen och kör in i ugnen totalt 30 min. Medan köttet kokar så kan ni passa på och göra glazen och tillbehören (se nedan). Ta ut ribsen 2-3 ggr under denna halvtimme och pensla på med glaze. Kör på grilläget de sista 3-5 min för en ännu vackrare yta.

11911680_10153559034127902_1370987723_n

 

Glaze/marinad:

2 pressade vitlökskylftor
4 msk tomatpuré
1-3 msk sötning
4 msk rödvinsvinäger
2 tsk stark senap (vi använder colemans)
1 tsk liquid smoke
1 tsk Worcestersås
1 tsk lökpulver
1 tsk sambalolek – om man vill ha lite styrka
ca 1 msk glutenfri soya
lite svartpeppar

+ ev lite riven ingefära

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp glazen på medelvärme och sänk sedan temperaturen. Låt puttra på svag värme ca 10 min under uppsyn. Rör om lite då och då tills den blir trögflytande (lite som sirap i konsistensen). Man får smaka sig fram med kryddningen så man får rätt styrka.

IMG_20150906_173844

 

IMG_20150906_181105

IMG_20150906_180312

 

 

 

Vi serverade ribsen med romansalladsblad, kimchi, min tomatsalsa , resten av glazen och superenkel vårlöksröra. Bara fantasin sätter gränser på vilka tillbehör man kan ha!

IMG_20150906_175519

Vårlöksröra:

1 påse bladspenat

1 knippe vårlök

ca 30 g smör

1-2 klyftor vitlök

salt, peppar, sesamfrön + ett par droppar sesamolja

Hacka vårlöken och vitlök. Lägg ner i en het panna tillsammans med spenaten, smör och ettt par droppar sesamolja. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Klart på bara ett par minuter.

IMG_20150906_205857

print
glazeköttmarinadribstillbehörtjocka revbenspjällvårlöksröra
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Ost & Baconburgare
nästa inlägg
Veckomeny 5

Du kanske också gillar

Kycklingmeatza – pizza med kycklingbotten

2019-07-26

Söndagssynden – enkel efterrätt

2015-09-13

Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

2015-04-23

Citronsmörsås

2014-11-21

Snabba LCHF-pannkakor

2018-04-26

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

Tjockkockens Moussaka

2017-09-12

Lasagnens dag!

2017-07-29

Bakisbrunch: Knaprigt ostägg och bacon

2015-10-18

Panerad fläskschnitzel, smör & parmesanbakad fänkål och citronsmör med friterad kapris.

2016-02-23

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo