Fiskgratäng med räkost

by Jessica

Hej på er!

Det var längesen jag la upp något nytt, så det var banne mig på tiden flr ett nytt recept. Detta blev dagens snabba middag – en superenkel fiskgratäng med räkostsås.

Recept kmmer här nedan:

Ingredienser, ca 4 port

1 Purjolök
Ca 100 g körsbärstomater
3-4 färsk eller tinade torskfiléer (ca 400g)
200 g räkost från kavli
Ca 2 dl grädde
Halv kruka dill
1 citron
Salt, peppar
En näve riven västerbottensost
Ca 100-150 skalade räkor

Gör såhär:
Skiva tomater och purjolök, fräs mjuka ett par min i en stekpanna med lite smör. Lägg blandningen i botten av en ugnsform. Lägg torsken på purjolöken/tomaterna. Salta och peppra. Vispa ihop räkost, grädde, citronsaft efter smak och citronzest. Hacka dillen (spara lite dill till dekoration) och lägg i räkostsåsen.

Smaka av med salt och peppar. Häll räkostsåsen över torsken. Toppa allt med Västerbottenost (eller annan lagrad ost). In i ugnen på 200 g i ca 20 min till gratängen får fin färg och fisken är klar.
Toppa med räkorna vid servering.


Vi serverade bara med lite sallad men man kan ju göra blomkålsmos eller rostad broccoli till som tillbehör.

Smaklig måltid!

print

You may also like

2 comments

Jean Pierre Du Rietz 2021-10-22 - 07:14

Det låter ljuvligt och enkelt. Jag tror jag adderar en skvätt humerbulong från Touch of taste bara. Kanske lite vitt vin… 🙂

Reply
Britta 2021-05-23 - 09:17

Hej!
Gillar ofta dina recept men kommenterar sällan. Jag går ofta på gamla invanda maträtter, men behöver lite inspiration ibland och då kan jag hitta något hos dig. Idag blir det Fiskgratängen med räkost. Tack!

Reply

Lämna ett svar till Jean Pierre Du Rietz Cancel Reply