Fräscha fiskbiffar av lax och torsk

by Jessica

Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar!

Jag valde både fryst torskfilé och fryst laxfilé som jag tinade upp. Man kan givetvis använda färsk fisk, köpa fiskfärs direkt från fiskhandlare och blanda andra fisksorter.

Jag slänger med receptet på den enkla dillsåsen nedan.

IMG_20170815_185941

Ingredienser Fiskbiffar, ca 4 port (7-8 biffar)

400 g torskfilé

200 g laxfilé

Ca 1 dl vispgrädde

1 ägg

En näve hackad färsk dill

3-4 finhackade salladslökar (alt 1 finhackad rödlök)

Salt, svart och vitpeppar

saften från 1/2 citron

Smör till stekning

Gör såhär:

I en bunke – lägg i fisk, ägg, grädde, citronsaft, salt och peppar. Dra några drag med stavmixer så det blir med som en smet, gör inget om det fortfarande är några bitar i. Har du ingen stavmixer så kör i matberedare eller mosa runt med gaffel i(lite jobbigare bara)). Tillsätt salladslök och dill, blanda runt ordentligt.

Blöt händerna i kallt vatten och forma lagom stora biffar. Jag fick ut 7 men hade kunnat göra dom lite mindre och gjort 8. Bryn i smör ca 3-4 min på varje sida. Klart!

Den enkla dillsåsen gjorde jag innan biffarna så fick den stå och dra till sig lite.

Enkel dillsås, ca 4 port

Ca 2 dl creme fraishe

Ca 1 dl neutral filmjölk, tex fjällfil (alt gräddfil)

Ca 1 dl majonnäs

Saften från 1/2 citron

Salt, peppar

Ca 1 kruka finhackad färsk dill

Ev ett par nypor sötning (jag använde sötströ, men kan uteslutas)

Gör såhär: 

Blanda créme Fraiche, majonnäs noch filmjölk. Filmjölken gör såsen syrligare så rekommenderar det starkt! Smaka av med citron, dill, salt och peppar samt ev sötning. Ställ i kylen medan du förbereder fiskbiffarna.

IMG_20170815_191920

IMG_20170815_192346

IMG_20170815_192428

print

You may also like

1 comment

Gunnel 2022-12-11 - 14:15

Jättegott och lättlagat

Reply

Leave a Comment