Härliga sommarmat; Sparrissallad med citron och dillmarinerad halloumi

by Jessica

Hej allihopa!

Tänkte att det var dags för ett nytt recept här på bloggen. Kom hem från 9 dagar på Rhodos i tisdags och kände att det skulle bli skönt med ens egen mat igen. 9 dagar av all inklusive buffér tröttnar man lätt på, iallafall jag. Sen att man åt efterätt två gånger per dag är kanske inte riktigt standard heller. Ska bli skönt med lite fräschare mat igen.

Det är ju dock värmebölja här i Sverige, så tycker det är lite jobbigt med varm mat. Fick därför bli en grym sallad till lunch idag. Vad äter ni helst nu i värmen?

Salladen bestod av citron och dillmarinerad halloumi, råhyvlad sparris (bara hyvla färsk sparris med en potatisskalare), tomat, gurka, avokado och ett krämigt ägg. Toppade allt med samma marinad som halloumin legat i för lite extra smaka samt lite sesamfrön och pumpakärnor.

Hur gör man halloumin då?

Skiva halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Badda av överflödig vätska med hushållspapper.

Blanda marinaden: Ca 0,5 dl Olivolja, citronsaft från 0,5-1 citron, örtsalt, peppar, en gnutta balsamvinäger, torkad dill och torkad oregano. Snåla inte på örterna.

Lägg halloumin i marinaden, i tex en påse, och låt gärna marinera i kylskåp minst 20 min.  Sen är det Bara steka i stekpanna ca 2-3 min på varje sida.

Supergott och enkelt!

print

You may also like

Leave a Comment