Lammracks, smörstekta haricot verts, rökt sidfläsk och rosmarin & vitlökssmör.

by Jessica

 

 

Dagens superenkla och fantastiska middag blev en succé. Detta kommer vi göra igen och är en enkel bjudrätt om man vill imponera utan större ansträngning eller många ingredienser. Lyckades köpa 500g lammracks till nedsatt pris pga kort datum – lyxig middag till billigt pris är alltid kanon! Om man tycker vissa köttdelar är lite dyra så var inte rädd att fynda när köttet ”reas” ut. Det är då man går passa på helt enkelt.

IMG_20160224_175444

Börja med lammracksen, det blir 2-4 portioner beroende på hur mycket tillbehör man har. Låt köttet ligga framme en stund så att det inte är kylskåpskallt. Badda gärna av överflödig vätska innan du bryner lammet. Krydda med salt, peppar och torkad rosmarin på utsidan. Bryn ett par minuter i mycket smör. Släng även ner några krossade vitlöksklyftor i stekpannan. Lammet ska bara få lite stekyta, placera sedan i en ugnsform, lägg över vitlöken från pannan med lammet och några klickar smör i ugnsformen.

IMG_20160224_184028

Nästa gång ska jag rensa ” benen” på racksen innan de åker in i ugnen så ser det lite finare ut vid servering. 

Lammracksen:

I med en köttermometer på tjockaste stället på lammet och in i ugnen på 200g. Jag tog ut lammet när det var på innertemp 58grader och lät vila under folie i 10-15 min medan jag fixade tillbehören.

Rosmarin och vitlökssmör, ca 4 port.

200 g rumstempererat smör

5-6 vitlöksklyftor (ta färre om du vill ha mildare smak)

1-2 msk torkad rosmarin

Salt,peppar, en skvätt

citronsaft

Blanda alla ingredienser och smaka av om du behöver mer av något.

 

Haricot verts:

Jag tog en klick av rosmarin & vitlökssmöret och stekte några minuter så att dom fortfarande var krispiga men tog lite smak av kryddsmöret.

Vid servering. Lägg upp en bädd av lite ruccola. Toppa med haricot verts. En klick av det fantastiska kryddsmöret och toppa med fantastiska lammracks. Vi tog även lite hackat rökt sidfläsk (behöver ej tillagas) och sprinklade på tallriken. Detta kan man byta mot tex knaperstekt bacon eller lite stekt svamp om man önskar.

IMG_20160224_183956

 

IMG_20160224_184737

 

print

You may also like

1 comment

Sara Andersson 2016-02-27 - 14:36

Ser otroligt gott ut, ska testas i veckan! Ha en toppenlördag!

Reply

Leave a Comment