Lyxbrunch: Kantarellstuvning, äggröra och ugnsgrillat bacon

by Jessica

IMG_20150718_112247

Jag är gräsänka i helgen då sambon har dragit ut i skärgården med några barndomsvänner, men det är ingen anledning att inte göra lyxbrunch till sig själv.

Gjorde en rejäl brunch så att det även räcker tills imorgon, dubbelt så bra alltså.

Denna brunch går tokfort att göra och jag rekommenderar den starkt. Äggröra och bacon är ju en klassisker, speciellt för lchfare – ville därför lägga till något extra gott så det fick bli kantarellstuvning. Denna stuvning kommer jag göra fler gånger, funkar även att ha som tillbehör till kött (speciellt vilt) eller att ostgratinera i ugnen på tex en av mina ostplättar (recept har ni här: https://www.tjockkocken.se/ostplattar/)

Kantarellstuvning ca 3-4 portioner:

300-350 kantareller – färska är godast men går med burkkantareller också

ca 1,5 dl grädde

en  finhackad gul eller röd lök

ca 50 g smör

ca 1-2 matskedar philadelphia

en liten skvätt kantarellfond (kan uteslutas)

en näve riven parmesan alt gräddost

salt, peppar och persilja alternativt gräslök

 

Börja med att förvälla kantarellerna så att vätskan avdunstar. Lägg smöret i en het stekpanna, fräs löken och kantarellerna ihop några minuter. Slå över grädde, fond (ca 1 tsk) och philadelphia. Rör runt och låt puttra ca 5 min tills stuvningen tjocknat. Salta, peppra, riv över parmesan och toppa med lite persilja. Stäng av plattan och låt osten smälta över stuvningen på eftervärme.

 

Till detta serverade jag ugnsstekt bacon – lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på grilläge ca 10 min (tills de ser knaperstekta ut). Gjorde även en snabb äggröra i stekpannan. Lägg ner en klick smör, knäck i 4 ägg och rör runt – klart på bara 2-4 min. Lägg i en extra klick smör och salta/peppra på slutet.

IMG_20150718_111452

print

You may also like

Leave a Comment