Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Kycklingmeatza – pizza med kycklingbotten

av Jessica 2019-07-26

Hej hopp!

 

Här kommer ett snabbt tips, detta blev gårdagens sena middag och dagens matlåda på jobbet – nämligen Meatza! Jag är absolut inte först på bollen utan det finns massa recept på detta – nämligen pizza med köttbotten!  Jag föredrar kycklingfärs – främst för att jag äter betydligt mer kyckling nu för tiden än gris/nöt, men det går även att göra med nöt eller blandfärs om man önskar.

Man kan ju toppa med vad man vill men har skrivit två förslag här nedan som kanske är lite annorlunda än klassisk capricciosa (ost, skinka, champinjoner).  Vad toppar ni helst pizza med?

Ingredienser, ca 3-4 portioner 

500 g kycklingfärs

2 msk olivolja

1 msk torkad oregano

1 msk lökpulver

1 tsk vitlökspulver (alt 2 pressade vitlöksklyftor)

svartpeppar och salt

 

Gör såhär:

Blanda färs med kryddor och olja i en skål. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, blöt händerna med kallt vatten och platta ut färsen till en hyfsat rund och platt pizzabotten. Tycker du den är svår att få till så använd en slickepott och smeta ut, skölj slickepotten med kallt vatten så brukar det gå lättare.

Kör plåten i mitten av ugnen på 200 g och ca 10 min för att förgrädda den. Preppa din topping under tiden. När botten är förgräddad så ta ur den (om det bildats en del vätska på plåten så försök hälla av lite). Nu för tiden föredrar jag vit pizza före pizza med tomatsås, men det är en smaksak!

Iallafall. Smeta på vispad creme fraische, vispa för hand eller snabbt med en elvisp, dessutom extra lyxigt att droppa i nån droppe tryffelolja om ni har hemma!. – På med skivad mozzarella, skivad rödlök, salami, kromärtskocka och soltorkade tomater – toppa med lite riven ost och svartpeppar. In i ugnen igen ca 10-15 min till tills ost smält ordentligt och ser klar ut.

Toppa med lite torkad oregano, lite flingsalt och tex färsk ruccola eller mache.

Vill man ha något till så satsa på en fräsch grönsallad med tomater och rödlök tex.

 

Förslag på topping: 

Alt 1 (som jag hade på bilden):

Vispad creme fraische istället för tomatsås (ca 0,5 dl)

5-6 soltorkade hackade tomater (låt rinna av på hushållspapper)

100 g salami

6-8 bitar marinerad kronärtskocka (låt rinna av på hushållspapper)

1 mozzarellaboll (ca 125 g, låt den rinna av så det inte blir så blött – sen skiva tunt)

En näve riven ost av valfri sort

Svartpeppar, lite flingsalt och torkad oregano.

några tunna skivor rödlök

färsk ruccola eller machesallad att toppa med

 

Alt 2: 

Tomatsås (alt blanda 4-5 msk tomatpure med lite olivolja, salt,peppar och oregano) eller vispad creme fraische

100 g färska kantareller (Rensa, dela om dom är stora och fräs snabbt i lite smör innan)

100 g lagrad riven ost (tex präst eller västerbotten)

50 g riven parmesan

50-100 g  stekt pancetta eller strimlat stekt bacon

Svartpeppar och lite färsk timjan

Toppa med lite färsk ruccola eller färsk grönkål (fräs fort i lite smör eller olja)

 

print

kycklingmeatzapizza
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Tapas – Mina favoriter!
nästa inlägg
Veckomeny nr 12

Du kanske också gillar

Söndagsmiddag: Lövbiffsrullader, baconsås och vitkålsgratäng.

2014-12-15

Mandelpanerad fisk med remouladsås

2016-11-22

Tjockkockens Wallenbergare med långbakad vitkål

2017-10-24

Vegansk blomkål och kikärtscurry

2018-01-08

Fläskwok med umami

2016-06-20
omelettwrap

Dagens Lunchtips – Omelettwrap

2014-12-10

LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

2018-06-16

Panerad halloumi (fuskpinnar), kålrotsmos och remouladsås

2019-04-16

Kycklingbiffar i Ajvarsås

2017-03-28

Inspiration till Fisktisdag

2016-09-27

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo