Tapas – Mina favoriter!

by Jessica

Hej hopp!

Idag orkade vi inte ”laga” mat och vad passar då bättre än tapas? Dvs massa småplock! Det finns ju huuuur mycket som helst man kan fixa ihop, både lagade smårätter, kalla snacks, grönsaker, mm men tänkte tipsa om några favoriter.

Idag höll vi oss till det som fanns hemma:

– soltorkade tomater

– inlagd Kronärtskockshjärtan

– jordgubbar

– gurkstavar + creme bonjour gräslök

– lite machesallad

– mozzarella med lite olivolja och svartpeppar

– Salamichips (köpta i butik, brukar finnas där ölkorvarna står)

baconlindad halloumi

Mortadellapizza! (Länk till Annas LCHF)

Just Mortadellapizza är det min fina vän Anna som kommit på. Det är så enkelt och funkar även att äta kallt (tex ta med på picknick!).

Så himla enkelt dessutom.

Gör såhär: 

Lägg skivad mortadella (italiensk korv, jag använder Zetas) på en plåt med bakplåtspapper. smeta på en liten klick steviaketshup eller tomatpure på mortadellan. toppa med valfritt pålägg, i vårt fall hackad basilika, soltorkad tomat och små bitar salami. På med riven mozzarella och riven herrgård (eller valfri ost) in i ugnen på 200 g i ca 10-15 min tills osten får fin färg. toppa med lite oregano.

Klart!

Tänkte även tipsa om lite fler grejer till tapasbrickan – för er som vill ha fler idéer. Klicka på nedan länkar för att komma till Recepten.

Briepuffar

– ostfyllda köttbullar i tomatsås

Fyllda champinjoner

Örtbakad fetaost

semitorkade tomater

-Stekt zucchini

Även inlagd paprika/alt stavar av färsk paprika, selleristavar, färskostar med olika smaker, hårdostar, ölkorv, macadamianötter och charkuterier av olika slag passar tapasbrickan. Vad har du helst till tapas?

print

You may also like

Leave a Comment