Fyllda champinjoner, fläskkotlett och örtsmör

by Jessica

IMG_20150728_194523

Kvällens enkla middag blev fyllda och baconlindade champinjoner, mitt goda örtsmör och smörstekta kotletter. Strikt, okomplicerat och alldeles alldeles underbart.

Bjöd över min kära vän och partner in crime Anna (www.annaslchf.se) och hennes sambo ikväll på middag och spelkväll, blev god mat och galet mycket skratt när vi spelade det urflippade kortspelet Cards against humanity.

Iallafall, tillbaka till maten, gjorde i ordning lite örtsmör, recept hittar ni här: https://www.tjockkocken.se/grillskiva-persiljevitlokssmor-och-smorstekt-svamp/

Stekte upp kotletter (med benet) i smör, enbart kryddade med salt och peppar – bra kött behöver inte mer än så.

IMG_20150728_190908

Fyllda baconlindade champinjoner, ca 20 st.

20 st mellanstora champinjoner – ta bort foten försiktigt

200 g creme bonjour vitlök (välj valfri smak)

3 paket bacon

svartpeppar

 

Sätt ugnen på 200g. Fyll hålen efter ”foten” på champinjonerna med ca 1-1½ tesked creme bonjour. Dela baconstrimlorna på mitten och vira som ”korslagt” runt champinjonerna. Lägg sedan ner i en ugnsform med skarven nedåt. Vrid över lite färsk svartpeppar.  Kör i mitten av ugnen i ca 20-25 min (tills dom har fått fin färg) – tips är att köra på grilläge sista minutrarna.

IMG_20150728_193812

Dom funkar att äta kalla dagen efter samt  värma i matlåda.

print

You may also like

Leave a Comment