Ostpizza i folieform

by Jessica

När man är hemma sjuk från jobbet vill man gärna inte ställa sig i köket och svänga ihop en nobelmiddag – men äta bör man ju. Jag älskar verkligen pizza och detta är den absolut enklaste varianten. Jag föredrar att göra på en hel plåt, kolla in HÄR. Att göra liknande i folieform är lat-varianten, men idag orkar jag inte mer.

Vissa pizzerior har börjat med att man kan beställa LCHF-pizza, då i folieform. Många skriver det inte på menyn men våga fråga! Förstår dom inte vad du menar om du säger ”en pizza utan deg tack”, så visa denna bild. Det är ju ändå den goda fyllningen man vill åt på pizzan och så slipper man slänga degen.

Iallafall. Formarna har jag köpt i en vanlig matbutik, hittade i skåpet nu så vet inte vad jag har köpt dom till från början, men dom passade utmärkt idag.

Ostpizza i form: 

Botten:

50-70 g riven ost*

2 msk tomatpuré

0,5-1 msk olivolja

Salt, peppar, oregano samt ev lite vitlökspulver

*Köp ej färdigriven utan riv alltid själv. Färdigriven ost innehåller oftast stärkelse och onödiga tillsatser.

 

Gör såhär:

Lägg den rivna osten i botten av formen. Blanda tomatpuré, olivolja och kryddor till en ”tomatsås”. Klicka ut tomatsåsen över den rivna osten i formen och ställ in i ugnen på 200 g ca 5 min så osten smälter.

Fyllning:

Tex 50 g skinka, 50 g champinjoner, 1/2 lök och mer riven ost (Ta vad ni önskar)

Skiva skinka, svamp och lök. Ta ut formen ur ugnen och lägg på fyllningen. Toppa med lite svartpeppar och oregano. Toppa allt med ytterligare 50-100g riven ost och in i ugnen igen 10-12 min så allt smälter och får yta. Toppa med lite ruccola vid servering.

Ostpizza i folieform

print

You may also like

1 comment

Ostpizza (LCHF) – Minus47kilo 2019-02-13 - 15:57

[…] så mycket beroende på vad man väljer att ha som fyllning. Kanon ju! Receptet kommer från Tjockkocken och givetvis kan man välja att göra pizzan på ett bakplåtspapper på en plåt […]

Reply

Leave a Comment