Oxkind och portobello-risotto med tryffel

by Jessica

IMG_20150118_194523

Igår var det dags för söndagsmiddag igen, min favoritdag på veckan – iallafall middagsmässigt. Igår firade jag och sambon 8 månader tillsammans och firade storslaget, med storstädning och långpromenad. Behövde därför en stadig middag och körde på min mumsiga blomkålsrisotto som jag gjort tidigare. Denna gång använde vi portobellosvamp (en favorit!) och lite tryffelolja i.

Recept på blomkålsrisotton hittar ni här: https://www.tjockkocken.se/svamprisotto-med-smak-av-tryffel-samt-helstekt-ortkyckling-i-ugn/

Oxkinden vi testade var en ny produkt från företaget Garant. Tyckte det lät som ett intressant koncept och trots att jag hellre gör min mat från grunden själv tyckte vi det vore spännande att testa. Köttet i sig var väldigt mört och hade bra smak, tyvärr var det en hel del insprängt fett i mitten av köttet och förstörde upplevelsen lite. Oklart om det var ett ”måndagsexemplar” vi fick tag på eller om alla bitarna är sånna. Kommer troligen inte köpa just oxkinden igen, men skulle kunna tänka mig att testa de andra produkterna dom hade släppt (pulled pork, griskind mm). Nån som testat någon av dessa andra produkter?

IMG-960299175

Mer info om produkten hittar du här: http://www.tyckomgarant.se/Produkter/Kott–Chark/Langkok/Oxkind/#fakta

image

print

You may also like

Leave a Comment