Peanutbuttercups

by Jessica

IMG_20141122_225734

 

Medan vi var i kungens kurva så började hungern slå till, då blir även det lilla sötsug jag har som värst. Var inne på Ica Kvantum när killen fick syn på ”Reeses Peanutbuttercups”, en godis som är extremt populär i USA.  Vi köpte en förpackning, man måste ju ändå testa nångång i livet. Kan säga usch och fy så sött det var. Blev tom lite illamående. Det är skönt att känna den känslan, hur långt man har kommit. Ja, det var dumt att ens köpa dom, men det var ett medvedet val. Ibland kan det vara bra att testa nåt supersött, bara för att sedan inse hur mycket ens smaklökar ändras på LCHF. Godisen fick mig däremot att fundera, dessa borde gå och göra i LCHF-anda. Har sett flera av mina favorit bloggtjejer (bla http://lesscarbs.se/ och http://www.nattstad.se/ninaslchf) som gjort liknande godis. Här kommer mitt resultat!

IMG_20141122_221318

Blev 9 st, nästa gång ska jag prova göra dom i mindre formar.

ca 70 g Marabou Premium Cocoa Sea Salt Pecan.

ca 50 g minst 70% mörk choklad

1 näve jordnötter

ca 20 g smör

2 matskedar jordnötssmör

1 msk sötströ

Smält smör och jordnötssmör till en rinnig mix. Häll i jordnötterna och sötströ. Ställ sedan kallt (kylskåp)

Smält Marabou Pecan chokladen i mikron/vattenbad och fyll botten av formarna med choklad. Ställ sedan dessa formar på en tallrik i frysen. Vänta ca 15 min till chokladen stelnat helt. Lägg på jordnötsröran och toppa med den andra minst 70%iga chokladen. Ställ dom i frysen och vänta minst 30 min. Våra stod nog en timme i frysen innan vi kastade oss över dom. Ät och njut! De som ni inte vräker i er på en gång förvarar ni i frysen, lovar att dessa är beroendeframkallande och sååååå mycket godare än den översötade amerikanska varianten.

 

print

You may also like

Leave a Comment