Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Recept

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Lunch

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Lunch

      LCHF Smörrebröd

      2018-08-09

      Middag

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Middag

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Middag

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Smått & Gott

      Jordgubb & Vattenmelonsglass (Vegansk & Paleo)

      2018-06-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 9

      2018-10-28

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Recept

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Frukost

      Brunchens dag

      2017-09-17

      Frukost tjockkocken kesobröd

      Nötfri kesofrölimpa

      2016-11-30

      Lunch

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Lunch

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Lunch

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Lunch

      LCHF Smörrebröd

      2018-08-09

      Middag

      Fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost med ädelostsmör

      2019-02-11

      Middag

      Örtbakad Fetaost i tomatröra

      2019-01-31

      Middag

      Tjockkockens kåldolmar

      2019-01-30

      Middag

      Brysselkålsgratäng med fetaost och timjan

      2018-12-18

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Smått & Gott

      Jordgubb & Vattenmelonsglass (Vegansk & Paleo)

      2018-06-02

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 9

      2018-10-28

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 8

      2018-04-15

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny 7

      2017-11-02

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostLunchRecept

Nötfritt Kesobröd

av Jessica 2014-11-23

 

 

Snabbt och enkelt brödtips kommer här, ni kan även testa att baka mina populära ostplättar. Det finns även en variant av dessa bröd som jag gjort som en limpa, min nötfria keso-frölimpa.

Detta är perfekt när man saknar att äta en god frukostmacka, men ändå vill hoppa över gluten och nötmjöler. Jag personligen är inte så förtjust i LCHF-bröd med tex mandel/kokosmjöl då jag tycker det smakar för sött.

Dessa kesobröd kan du:

– Förvara i försluten matlåda i kyl, upptill 5-7dagar.

– Går att frysa

– Går att rosta

– Passar bra som varma mackor.

 

Ingredienser ca 10 st
250 g keso (en liten förpackning)
4 ägg

1-1,5 msk fiberhusk
2 msk linfrön*
1 dl pumpafrön eller sesamfrön*
100 g riven ost 

1,5 tsk bakpulver
Ett par nypor salt

*Kan bytas mot valfria frön

Gör såhär:

Vispa äggen, blanda i övriga ingredienser. Låt smeten stå nån minut och svälla. Blir smeten för lös så tillsätt lite extra fiberhusk, brukar räcka med nån tesked.

Klicka upp 5 högar var på två bakplåtsklädda plåtar.

Strö över lite sesamfrön, pumpafrön eller valfri topping. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min per plåt. Låt svalna innan ni hugger in/lägger i kyl eller frys.

IMG_20141123_100633

 

IMG_20141123_102622

IMG_20141123_111956

img_20160913_111202

IMG_20171027_101708

print
brödfrukostKesobrödnötfritt
11 kommentarer
30
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Peanutbuttercups
nästa inlägg
Blomkålstabbouleh med baconlindad fläskytterfilé

Du kanske också gillar

Mix-köttgryta med Blomkålsmos

2015-01-29

Gratinerad champinjongratäng

2015-01-21

Tjockkockens kåldolmar

2019-01-30

Tjockkockens Julfavoriter

2016-12-02

Vegetarisk Blomkål och linsgryta

2018-01-22

Vitchokladmousse och citronmarinerade Jordgubbar

2015-03-24

Enkel aubergine & halloumisallad

2017-03-29

Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

2018-01-11

Blomkålstabbouleh med baconlindad fläskytterfilé

2014-11-24

Räktacos i ostkorgar

2016-04-08

11 kommentarer

Nathalie 2019-02-06 at 13:28

Gjorde dessa igår, blev super! Och otroligt goda! Tack för ett bra recept 🙂

Svara
Emilia 2019-01-14 at 17:44

Ställer samma fråga som inte är besvarad. Måste man ha ost i?

Svara
Jessica 2019-01-30 at 13:33

Nej, det måste man inte. Har dock inte testat utan, men blir smeten för lös kanske man behöver fylla på med lite mer frön och något mer fiberhusk. Man får nog prova sig fram då.

Svara
Lousie 2017-02-07 at 23:32

Min smet blev alldeles för lös och rinnig, hur gör jag för att den ska bli tjockare?

Svara
Jessica 2017-02-08 at 02:29

Ha i lite extra fiberhusk, räcker troligen med 1-2 tsk, blanda och låt smeten svälla några minuter.

Svara
Anonym 2016-09-13 at 17:52

Måste man ha i ost?

Svara
Tjockkockens kesobröd | testlagat 2016-08-17 at 10:18

[…] För originalrecept och massor med tips om vad du kan göra, besök Tjockkockens hemsida och sök på kesobröd eller så följer ni bara direktlänken här. […]

Svara
Linda 2016-08-17 at 09:52

Ljuvligt fluffiga!

Svara
Jessica 2016-08-17 at 10:02

Kul att du gillade dom! 🙂

Svara
Anonym 2016-02-23 at 13:16

Hur länge klarar de sig?

Svara
kattizz 2015-10-31 at 19:23

Dessa är helt fantastiska att rosta. Vår favorit bland alla kesobröd recept 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Jessica Allen

Jag som driver bloggen heter Jessica Nyholm (tidigare Allen), snart 31 år gammal, uppväxt i värmländska skogarna och numera bosatt i Stockholm. Bor tillsammans med min man Eric och väntar vårt första barn i augusti 2017. Denna blogg innehåller många recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt bland annat) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen kommer ni även få följa min viktresa, graviditet/mammaliv och vardagsliv.
myTaste.se
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo