Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostLunchRecept

Nötfritt Kesobröd

av Jessica 2014-11-23

 

 

Snabbt och enkelt brödtips kommer här, ni kan även testa att baka mina populära ostplättar. Det finns även en variant av dessa bröd som jag gjort som en limpa, min nötfria keso-frölimpa.

Detta är perfekt när man saknar att äta en god frukostmacka, men ändå vill hoppa över gluten och nötmjöler. Jag personligen är inte så förtjust i LCHF-bröd med tex mandel/kokosmjöl då jag tycker det smakar för sött.

Dessa kesobröd kan du:

– Förvara i försluten matlåda i kyl, upptill 5-7dagar.

– Går att frysa

– Går att rosta

– Passar bra som varma mackor.

 

Ingredienser ca 10 st
250 g keso (en liten förpackning)
4 ägg

1-1,5 msk fiberhusk
2 msk linfrön*
1 dl pumpafrön eller sesamfrön*
100 g riven ost 

1,5 tsk bakpulver
Ett par nypor salt

*Kan bytas mot valfria frön

Gör såhär:

Vispa äggen, blanda i övriga ingredienser. Låt smeten stå nån minut och svälla. Blir smeten för lös så tillsätt lite extra fiberhusk, brukar räcka med nån tesked.

Klicka upp 5 högar var på två bakplåtsklädda plåtar.

Strö över lite sesamfrön, pumpafrön eller valfri topping. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min per plåt. Låt svalna innan ni hugger in/lägger i kyl eller frys.

IMG_20141123_100633

 

IMG_20141123_102622

IMG_20141123_111956

img_20160913_111202

IMG_20171027_101708

print
brödfrukostKesobrödnötfritt
12 kommentarer
34
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Peanutbuttercups
nästa inlägg
Blomkålstabbouleh med baconlindad fläskytterfilé

Du kanske också gillar

Örtbakad Fetaost i tomatröra

2019-01-31

Lemoncurd – från 56kilo

2015-03-17

Lammstek, kryddsmör och polkabetssallad

2015-04-14

Pulled Pork

2015-01-27

Fröbullar – perfekt till frukost

2016-05-12

Brunchens dag

2017-09-17

Dagens vegolunch; Blomkålstek, halloumi och dillmajonnäs

2018-02-27

Falukorvsgryta med dill

2016-12-14

Lasagne med smak av Grekland

2015-03-18

Ost & Baconburgare

2015-09-06

12 kommentarer

Mia 2020-09-12 at 20:45

Kan man ersätta fiberhusken med vanligt mjöl eller annat? Fanns inte i vår affär

Svara
Nathalie 2019-02-06 at 13:28

Gjorde dessa igår, blev super! Och otroligt goda! Tack för ett bra recept 🙂

Svara
Emilia 2019-01-14 at 17:44

Ställer samma fråga som inte är besvarad. Måste man ha ost i?

Svara
Jessica 2019-01-30 at 13:33

Nej, det måste man inte. Har dock inte testat utan, men blir smeten för lös kanske man behöver fylla på med lite mer frön och något mer fiberhusk. Man får nog prova sig fram då.

Svara
Lousie 2017-02-07 at 23:32

Min smet blev alldeles för lös och rinnig, hur gör jag för att den ska bli tjockare?

Svara
Jessica 2017-02-08 at 02:29

Ha i lite extra fiberhusk, räcker troligen med 1-2 tsk, blanda och låt smeten svälla några minuter.

Svara
Anonym 2016-09-13 at 17:52

Måste man ha i ost?

Svara
Tjockkockens kesobröd | testlagat 2016-08-17 at 10:18

[…] För originalrecept och massor med tips om vad du kan göra, besök Tjockkockens hemsida och sök på kesobröd eller så följer ni bara direktlänken här. […]

Svara
Linda 2016-08-17 at 09:52

Ljuvligt fluffiga!

Svara
Jessica 2016-08-17 at 10:02

Kul att du gillade dom! 🙂

Svara
Anonym 2016-02-23 at 13:16

Hur länge klarar de sig?

Svara
kattizz 2015-10-31 at 19:23

Dessa är helt fantastiska att rosta. Vår favorit bland alla kesobröd recept 🙂

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo