Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Middag

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Middag

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Middag

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Middag

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Smått & Gott

      LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

      2019-07-31

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Frukost

      Snabba LCHF-pannkakor

      2018-04-26

      Frukost

      Overnight oats (veganskt & glutenfritt)

      2018-01-11

      Lunch

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Lunch

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Lunch

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Lunch

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Middag

      Smörig kycklinggryta – Tjockkockens vardagsvariant av butter-chicken

      2019-10-22

      Middag

      Chili con Carne

      2019-09-30

      Middag

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Middag

      Blomkålsplättar

      2019-09-02

      Smått & Gott

      LCHF Kladdkaka med kolasås – ultimata PMSkakan

      2019-07-31

      Smått & Gott

      Mjuk Saffranskaka LCHF

      2018-12-23

      Smått & Gott

      Mjuk Pepparkaka LCHF

      2018-11-28

      Smått & Gott

      LCHF Jordgubbstårta – perfekt till Midsommar

      2018-06-16

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 10

      2019-02-18

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Ribs i slowcooker med fänkålsslaw och black beansalsa.

av Jessica 2018-02-12

Gårdagens grymma middag och min lunch idag blev detta. Väldigt somrigt, så kanske inte passar när man tittar ut på det deppiga vinterslasket, men man kan väl längta till sommaren lite iallafall?

Nu körde vi ribs i vår slowcooker, om du inte har en slowcooker och vill göra i ugnen så kan du kolla in detta receptet istället: Ribs i ugn (länk)

Ribs i slowcooker, ca 4 port (beror på hur mycket tillbehör ni har)

Ca 1 kg revbensspjäll (tunna revben)

Ett par msk senap

Salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver och paprikapulver

1 gul lök

 

Gör såhär: 

Får inte ribsen plats på längden i slowcookern så dela dom i mitten – så det blir två stycken helt enkelt. Smeta in dom med ett lager senap. Blanda ihop kryddorna till en rub och krydda ribsen rikligt. Häll en dl vatten i botten av slowcookern, lägg i ribsen, strimla löken och lägg ovanpå och sen på med locket.

Kör på 6 h low. Vi körde 7,5 h – då ramlar köttet av benen, vill du ha lite med tuggmotstånd så kör 6.

Ta av locket, peta bort löken och lägg upp ribsen på en ugnsplåt, pensla med lite glaze/barbequesås (se recept nedan) och kör i ugnen på 225 g grillläge i ca 5 min för att få lite färg och klibbig yta. Färdigt!

De flesta färdiga glaze/barbequesåser i butik innehåller rätt mycket socker och skräp, men det är lätt att göra en enkel själv. Man kan givetvis skippa det också och bara pensla med lite olja eller smör innan man kör in ribsen i ugnen. Men det är ju inte riktigt lika gott utan den där ”sticky” känslan.

Supersnabb glaze

1,5 dl Steviaketshup

Ca 0,5 dl fibersirap Gold (adlink)

1/2 köttbuljongtärning

En liten skvätt vitvinsvinäger

Salt, peppar

Gör såhär: 

Häll ketshup i en kastrull, i med fibersirap, vitvinsvinäger och smula i buljongen. Blanda runt och låt det puttra på medelvärde 4-5 min tills såsen tjocknat lite. Smaka av med salt, peppar. Klart!

Till ribsen hade vi två tillbehör, en fräsch fänkålsslaw och en grymt god black bean-salsa. Äter du inte bönor så gör en fräsch tomatsallad med rödlök tex.

Black bean-salsa, ca 4 port

1 tetra svarta bönor (ca 230 g avrunnen vikt)

Ca 150-200 g små tomater

Ca 1/2 röd paprika

Ca 1/2 rödlök eller några stjälkar salladslök

Saften från en halv citron eller lime

En näve färsk eller fryst persilja

Salt, peppar, spiskummin (kan uteslutas)

En skvätt olivolja

Gör såhär: 

Skölj bönorna ordentligt. Strimla tomater, paprika och lök. Blanda ihop allt i en skål. Pressa över citronsaft, blanda i persilja, olivolja, salt peppar och ev spiskummin och smaka av. Den blir ännu godare när den stått till sig lite så gör den nån timme innan ni ska käka om ni kan! Denna salsa kommer passa kanonbra även till tacos.

 

Fänkålsslaw, ca 4 port

1 fänkålsstånd

1/2 liten spetskål (ca 200 g, vitkål går också bra)

1 normalstor morot

Ca 2 dl creme Fraiche

Ca 2 dl majonnäs

En klick pepparrot på tub (eller lite färskriven)

1-2 vitlöksklyftor

Salt, peppar, persilja, senapspulver (alt dijonsenap)

Gör såhär

Strimla fänkål, spetskål och morot i tunna strimlor, tex med mandolin. Sprid ut på hushållspapper, salta och låt vätska av sig ca 1 timme så blir resultatet krispigare.

Under tiden blanda créme fraiche, majonnäs, persilja, vitlök, pepparrot, salt, peppar och lite senapspulver. Låt stå i kylen en stund. Blanda sen i fänkål, spetskål och morot. Blanda runt ordentligt så det blir krämigt! Vi strödde även över lite wasabifrön vid servering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print
BönorColeslawfänkålFänkålsslawGrillatRevbensspjällribsRöror/SåserSlowcooker
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt
nästa inlägg
Semmelwrap LCHF / Pannkakssemla

Du kanske också gillar

Lättlagad Kycklingpesto

2016-07-11

Grillad Fläskytterfilé & Paprika med tomatsalsa och lime-vitlöksmajonäs

2015-05-07

Ostfylld och baconfylld omelett

2015-07-17

Tjockkockens LCHF-pizza

2017-06-18

Brödiga Vallmorutor

2019-07-16

Mejerifri Chiapudding med chokladsmak

2016-08-13

Ost & skinkfylld fläskkotlett med rostad pumpapuré

2016-09-12

Tjockkockens Chokladbollar

2015-09-22

Gräddig köttfärssås och smörkokt vitkål

2015-08-23

Lyxburgare av vildsvin med delikata tillbehör

2015-12-01

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 33 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår tvååriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo