Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Färsfylld paprika och syrlig kålsallad

      2021-04-05

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Scampi Fettuccine

av Jessica 2015-12-14

IMG_20151212_194014

I helgen testade jag bönfettuccine från cleaneating. Riktigt gott och innehåller bara 8 kolhydrater per portion. Funkar bra för oss som äter normal/liberal LCHF att äta då och då men rekommenderas INTE om du äter strikt LCHF. Bönpasta påverkar inte heller blodsockret och ger bra mättnat. Bönor är generellt inget de flesta LCHFare äter, men där får man själv avgöra vilken nivå man lägger sig på. För mig är det helt ok att äta ibland och ett väldigt bra alternativ!

IMG_20151212_191243

Till fettuccinin blev det en scampisås. Just scampi är väldigt omdebatterat. Köp det hos fiskhandlaren för från bra odlingar. Känner man att man inte kan äta scampi rent samvetsmässigt (vilket jag förstår) så byt till vanliga räkor, kräftstjärtar eller bitar av lax.

Ingredienser 4 portioner:

1 förpackning ekologisk fettuccini

Ca 5-600 g scampi utan skal

Ca 200 g körsbärstomater

2 dl grädde

En skvätt hummerfond

2-3 viktlöksklyftor

2-3 schalottenlökar

1-2 citroner (saften)

1-2 msk tomatpure (kan uteslutas)

Salt, peppar

Smör till stekning.

Gör såhär:

Koka fettuccinin enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Fräs på scampin i smör och 2 hackade/pressade vitlöksklyftor – dom blir klara på 2-3 minuter så håll koll. Scampin blir rosaaktig i färgen när den är klar. Lägg den sedan åt sidan, annars blir den överkokt.

I samma panna: hacka schalottenlök och tomat. Fräs på dessa i smör och ytterligare lite vitlök ett par min tills både lök och tomat mjuknat, tillsätt ev 1-2 msk tomatpure. Salta o peppra, pressa över saften från en citron och slå på grädden. Rör om och så i en skvätt hummerfond (2-3 msk).

Låt såsen puttra några min. Smaka av och tillsätt ev mer citron om ni önskar.

Lägg ner den kokta fettuccinin i pannan, blanda runt i såsen och toppa med scampin. Servera direkt! Tips; supergott att riva över lite parmesan också.

IMG_20151212_194014

print
bönpastapastasåsräkorscampiskaldjur
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Lucka nr 11, Tjockkockens julkalender
nästa inlägg
Pizzaomelett

Du kanske också gillar

Brunchklassiker: Eggs Benedict

2016-07-17

Kantarellpanna & Blomkålsmos

2016-08-18

Krispig kycklinglårfilé, hummus och tabbouli

2018-04-03

Veckomeny nr 11

2019-05-01

Snabb tomatsoppa med höstfeeling

2017-09-22

Brietårta med Choklad

2015-01-16

Trerätters nyårssupé – Fisk, kyckling eller fågel.

2015-12-28

Ugnsbakad torsk med tomater & fänkål

2020-03-18

Ljummen haricot vertssallad

2016-09-28

Zucchinilasagne med salsiccia

2016-07-29

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo