Scampi Fettuccine

by Jessica

IMG_20151212_194014

I helgen testade jag bönfettuccine från cleaneating. Riktigt gott och innehåller bara 8 kolhydrater per portion. Funkar bra för oss som äter normal/liberal LCHF att äta då och då men rekommenderas INTE om du äter strikt LCHF. Bönpasta påverkar inte heller blodsockret och ger bra mättnat. Bönor är generellt inget de flesta LCHFare äter, men där får man själv avgöra vilken nivå man lägger sig på. För mig är det helt ok att äta ibland och ett väldigt bra alternativ!

IMG_20151212_191243

Till fettuccinin blev det en scampisås. Just scampi är väldigt omdebatterat. Köp det hos fiskhandlaren för från bra odlingar. Känner man att man inte kan äta scampi rent samvetsmässigt (vilket jag förstår) så byt till vanliga räkor, kräftstjärtar eller bitar av lax.

Ingredienser 4 portioner:

1 förpackning ekologisk fettuccini

Ca 5-600 g scampi utan skal

Ca 200 g körsbärstomater

2 dl grädde

En skvätt hummerfond

2-3 viktlöksklyftor

2-3 schalottenlökar

1-2 citroner (saften)

1-2 msk tomatpure (kan uteslutas)

Salt, peppar

Smör till stekning.

Gör såhär:

Koka fettuccinin enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Fräs på scampin i smör och 2 hackade/pressade vitlöksklyftor – dom blir klara på 2-3 minuter så håll koll. Scampin blir rosaaktig i färgen när den är klar. Lägg den sedan åt sidan, annars blir den överkokt.

I samma panna: hacka schalottenlök och tomat. Fräs på dessa i smör och ytterligare lite vitlök ett par min tills både lök och tomat mjuknat, tillsätt ev 1-2 msk tomatpure. Salta o peppra, pressa över saften från en citron och slå på grädden. Rör om och så i en skvätt hummerfond (2-3 msk).

Låt såsen puttra några min. Smaka av och tillsätt ev mer citron om ni önskar.

Lägg ner den kokta fettuccinin i pannan, blanda runt i såsen och toppa med scampin. Servera direkt! Tips; supergott att riva över lite parmesan också.

IMG_20151212_194014

print

You may also like

Leave a Comment