Varm kycklingsallad – Restfest!

by Jessica

Idag blev det denna härliga blandning till lunch. Är ni som jag att man ibland öppnar kylen och stirrar planlöst – det finns inget att äta! Tittar man lite noggrannare så hittar man både det ena och det andra och då är det bara att kasta ihop en varm matig sallad tex.

Kalla sallader vill jag enbart äta på vår och sommar oftast, på vintern är det godare med varm mat.

Hittade både det ena i h det andra i kylen så då får man improvisera lite. Detta inlägg är inget ”recept” egentligen utan vill bara ge er lite inspiration att våga plocka ihop lite udda saker.

I min sallad blev det grönkål, halloumi, grillad kyckling, ajvar, picklad rödlök, spetspaprika, körsbärstomater, pumpafrön, olivolja, salt och peppar.

Vi åt helgrillad kyckling igår, det kött som vart kvar strimlade jag, fräste på snabbt i en stekpanna med smör och en klick ajvar – har man inte ajvar så varför inte testa nån pesto eller bara krydda med favoritkryddorna.

Jag hackade upp paprika, tomat och grönkål (ta bort stjälken). Fräs på allt i en het panna med lite olja eller smör, räcker med ett par min då grönkålen blir lite frasig, släng ner lite pumpafrön också.

Halloumin är stekt i smör, 3-4 min på varje sida på medelhög värme.

Lägg först upp de frästa grönsakerna på en tallrik, toppa med kyckling, halloumi och picklad rödlök (eller bara vanlig tunt skivad rödlök). Recept på picklad rödlök hittar ni HÄR (länk).

Ringla över lite olivolja, peppar och örtsalt/flingsalt. Så gott!

print

You may also like

Leave a Comment