Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
MiddagRecept

Vildsvinsfilé med blomkål & parmesanpuré

av Jessica 2016-07-18

 

Detta blev gårdagens vackra och fantastiskt goda middag. Vildsvin är något jag rekommenderar, har flera recept med viltkött på bloggen dessutom. Vildsvin påminner såklart om griskött, men har djupare smak. Dock är det lika enkelt och tillaga. Enda skillnaden är egentligen att köttet med fördel inte behöver vara helt genomstekt utan kan ätas lite rosa.

Detta är ett lätt recept och tar inte så lång tid, även om det ser invecklat ut. Kanske något att bjuda på nästa gång ni har gäster?

IMG_20160717_185004

Vi tar det i lite olika steg, häng med nu!

Ett av tillbehören var smörkokt lök, hur jag gör det hittar ni HÄR. Smöret som blir över när löken kokats ca 15 min sparade jag. Bara att sila av, sen använde jag några matskedar av det i blomkålspurén samt som lite ”sky” vid servering.

Ingredienser Blomkål och Parmesanpuré, ca 4 port:

Ett litet blomkålshuvud, ca 400 g

Riven parmesan, ca 80-100 g

Ca 50 g runsvarmt smör (låt gärna en del vara det silade löksmöret men behövs ej)

Salt, svartpeppar

Gör såhär: 

Koka upp en kastrull med vatten, dela blomkålen i buketter. Salta vattnet och koka mjukt, vilket blir ca 12-15 min beroende på hur stora bitar du delar blomkålen i. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av några min. Kör blomkålen tillsammans med parmesan och lite smör i taget i matberedare (går även med stavmixer) tills ni fått en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

IMG_20160717_190727

Ingredienser ugnsstekt Vildsvinsfilé ca 3-4 port:

Ca 400 g vildsvinsfilé

En färsk vitlök

En knippe färsk timjan

Några klickar smör

 

Gör såhär:

Låt köttet vara framme en stund och bli rumstempererat. Badda av köttet från extra vätska, salta och peppra båda sidor. Bryn sedan utsidan så den får färg i en gjutgärnspanna, räcker med någon min på varje sida. Lägg köttet i en ugnsform, lägg i hela/krossafe vitlöksklyftor, klicka över lite smör och lägg på lite timjan. I med en köttermometer. Kör på 150 grader tills innertemp är ca 62-65 grader – för oss tog det ca 20 min. Låt köttet vila under folie ca 10 min innan ni skär upp det. Innertemp ska vara mellan 65-67 grader för att vara rosa, så ta ut köttet lite innan just eftersom graderna ökar när det vilar.

Medan köttet vilar fixade vi svampen. I vårt fall smörstekt shiitakisvamp, går utmärkt att byta mot tex kantareller. Lägg svampen i en torr panna så ev vätskan försvinner, klicka sedan i smör, salta och peppra och stek till svampen är genomstekt.

Servera blomkål och parmesanpurén med vildsvinsfilén (TIPS ni kan givetvis göra tex fläskfilé eller oxfilé om ni ej får tag på vildsvin). Toppa med shiitakisvamp, smörkokt löken, färska hallon (mest för vackra färgen men det ger en söt spännande smak till det vilda köttet) och lite färsk timjan. Droppa gärna över lite av det magiskt goda löksmöret (från den smörkokt löken).

Smaklig måltid!

IMG_20160717_200127

print

blomkålblomkålspurékålmosvildsvinvildsvinsfiléVilt
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Enkel efterrätt; Mascarponekräm, chokladsås och färska hallon
nästa inlägg
Saftiga Köttfärsbiffar

Du kanske också gillar

Veckomeny 8

2018-04-15

Baconlindad viltfärslimpa med svamp och ostfyllning

2020-04-13

Sweetchiliköttgryta

2015-11-23

Enkel Ostgratinerad Baconpaj

2015-09-12

Friterad halloumi, tzatziki och grönkålssallad

2017-11-03

Tonfiskcurry – perfekt vardagsmat

2018-03-20

Blomkålshummus

2018-03-19

Fläskcurrygryta och smörstekt Blomkålshack

2015-04-21

Krämig Äggsallad

2016-10-14

Torskbiffar med dillmajonnäs

2015-07-08

1 kommentar

Måndagslyx – en perfekt trerättersmiddag - Ekoista 2016-07-19 at 20:59

[…] rätt hittade jag hos Tjockkocken. Hon hade använt smörkokt knipplök, men jag tog bara rödlök istället. Jag gjorde också en […]

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo