Zucchininudlar med gräddig Salsicciasås

by Jessica

Inlägget innehåller annonslänk från Bagaren och kocken

Hej allihop!

Detta blev gårdagens middag, fantastiskt gott och blir klart på under 30 minuter. Perfekt en vardagkväll!

Vi besökte nya matbutiken Paradiset inne i stan igår- en butik som fokuserar på närodlat, ekologiskt, rena råvaror och miljövänliga val. Finns både mycket färdigmat och rena råvaror som passar oss som äter lågkolhydratskost perfekt. Kommer bli ruinerad så mycket som jag vill handla där! Passade iallafall på att köpa färsk salsiccia från Uppland (Andersson & Tillman) samt lite ekologiska grönsaker.

IMG_20160512_203813

Gräddig Salsicciasås: Ca 3-4 portioner

Ca 600 g färsk salsiccia (vår var med smak av citrus.) – går givetvis bra med annan färsk korv alternativt salsicciafärs om du hittar i butik.

Ca 200 g körsbärstomater

2-3 schalottenlökar

2-3 vitlöksklyftor

Ca 3 dl grädde

1 kruka färsk persilja

1 citron

Salt, peppar

Ev parmesan och lite olivolja att toppa med

Smör till stekning

Gör såhär:

Börja med att försiktigt skära upp fjälstret/skinnet på korven. Ta ut innehållet och hacka upp med en trägaffel i en stekpanna – så det ser ut som grovmalen köttfärs. Stek på ett par minuter så det börjar få lite färg  men inte är helt genomstekt, akta så färsen bränns. Dela tomaterna, hacka vitlök och schalottenlök och vänd ner i färsen. Låt stekas tillsammans ett par min, salta och peppra.

Slå på grädden och rör runt. Låt koka under lock ca 5-10 min på ganska hög värme så grädden reducerar och hela såsen blir krämig. Ta av locket, pressa i saften från citronen och riv i lite av citronzesten (bara det gula yttersta skalet) och hacka persilja och strö i.

Klart att serveras!

Zucchininudlar/Zoodles:

Spelar ingen roll om man tar gul eller grön zucchini. Räkna med ca 1/2 zucchini per person (beror givetvis på hur mkt man äter).

Vi har en Westmark grönsakssvarv  (annonslänk). Har haft den i några år nu och funkar kanon!

Har du ingen ”makapär” att svarva med går det med en potatisskalare också men kanske tar lite längre tid. Välj hur du vill servera dom. Råa gillar jag bäst då de blir knapriga och fräscha. Du kan även fräsa fort i lite olja i en wokpanna eller tex ånga några minuter.

Servera zucchininudlarna tillsammans med salsicciasåsen och toppa gärna med lite olivolja av bra kvalitet och parmesan. Så himla gott!

På sista bilden nedan har jag istället strimlat grön zucchini och smulat över fetaost, lika gott det!

IMG_20160512_200816

IMG_20160512_202005

IMG_20160512_200409

IMG_20160512_202603

IMG_20160808_192421

print

You may also like

2 comments

Anonym 2020-04-03 - 20:31

Testade receptet idag. Läckert!!

Reply
K 2016-05-18 - 18:43

Provade det här receptet idag. Mums! Tack för härliga recept!

Reply

Leave a Comment