Syrlig fisk och skaldjursås med bönpasta

by Jessica

 

Idag fick det bli något väldigt enkelt middag, klart på under 30 minuter – om man bortser från tiden det tar att skala räkor.

Som tillbehör till min fisk och skaldjursås så hade vi bönpasta – dessa ingår inte vanligtvis i LCHF och innehåller ca 9 kolhydrater/per portion. Dock höjer inte bönor blodsockret, är glutenfritt, relativt låga i kolhydrater, innehåller mycket nyttigheter och mättar bra – äter man liberal LCHF kan man absolut äta bönor då och då, det är upp till en själv. Jag räknar inte mina kolhydrater och lever efter devisen att mat ska vara näringsrik och få just min kropp att må bra. Att äta bönpasta 1 gång i månaden typ är mitt val och om du väljer att utesluta det så finns det andra tillbehör som funkar bra. Man kan givetvis byta mot zucchininudlar, strimlad vitkål, shiritaki eller sjögräsnudlar för färre kolhydrater. 

IMG_20160515_163606

Syrlig Fisk och skaldjursås, 3-4 portioner:

3-400 g fisk (jag hade lax och torsk i bitar)

Ca 2-300 g skalade räkor (500g frysta som jag tinat och skalat)

250 g körsbärstomater (minska mängd för mindre kolhydrater)

1 hackad gul lök

Ca 1-2 hackade vitlöksklyftor

Ca 1 msk hummer eller fisk fond

3-4 dl grädde

Saften från en Lime

Färsk dill (kan troligen funka bra även med persilja)

Smör till stekning

Salt och peppar

Börja med att fräsa på fisken om den är djupfryst (är den färsk eller tinad kan ni hoppa över det). Stek i smör ca 1-2 min på varje sida så en del vätska försvinner. Lägg fisken i en skål åt sidan.

IMG_20160515_164250

Häll av all vätska ur stekpannan och fräs på delade tomater, Lök och vitlök i smör ett par min så det mjuknar. Slå på fond och grädde, salta och peppra. Låt puttra ca 5-10 min så såsen tjocknar. Pressa i limesaften, lägg i fisken så den får koka ett par min och bli klar.

Avsluta med att lägga räkor och strö över till över toppen.

IMG_20160515_165225

Servera med valfritt tillbehör, i vårt fall som sagt bönpasta, toppa gärna med lite parmesan.

IMG_20160515_170008

print

You may also like

Leave a Comment