Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
FrukostLunchRecept

Krämig Äggsallad

av Jessica 2016-10-14

Här kommer ett snabbt tips att svänga ihop. Denna äggsallad passar superbra som tillbehör till tex fisk eller varför inte äta den på en god smörgås eller i en wrap?

Krämig äggsallad, ca 2 portioner:

3 hårdkokta ägg (ca 7-8 min)

2 msk majonnäs

1/2 finhackad gul eller röd lök

2 msk creme fraiche/smetana/rysk yoghurt*

En bit finhackad färsk gurka (ca 5 cm)

1/2-1 tsk dijonsenap

Ev lite pepparrot (kan uteslutas)

Salt, peppar, torkad dill

*För mejerifritt – uteslut creme fraiche och öka mängden majonnäs. Ta lite i taget så du får önskad konsistens.

 

Gör såhär:

Låt de kokade äggen svalna, skala och hacka dom. Blanda creme fraiche och majonnäs. Vänd ner de hackade äggen, lök och gurka och blanda runt. Smaka av med senap, salt, peppar och dill. Jag hade även i en klick pepparrotscreme men det är en smaksak. Låt gärna stå kyld en stund innan servering.

 

 

print

äggsalladRöror/Såsertillbehör
2 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Intervju i P3 Verkligheten
nästa inlägg
Fajitas med Zucchiniwraps

Du kanske också gillar

Tjockkockens Ostplättar

2015-01-04

Broccoligratäng med cheddar och ugnsbakad torsk

2015-01-13

Bakad sötpotatis + tips på 2 vegetariska fyllningar

2018-06-09

Parmesangratinerad rödspätta i basilikasås

2016-08-24

Kasslerstroganoff

2017-01-23

Ost & skinkfylld fläskkotlett med rostad pumpapuré

2016-09-12

Erics grymma Carnitas – perfekt kalasmat!

2019-08-12

Tapas – Mina favoriter!

2019-07-23

Tjockkockens LCHF-pizza

2017-06-18

Saftiga Köttfärsbiffar

2016-07-21

2 kommentarer

Vesna 2016-10-15 at 13:42

Nu har jag precis ätit upp äggsalladen som jag gjorde och jag måste säga att den var jättegod. Den kommer jag göra fler gånger. Tack för receptet.

Svara
Sara 2016-10-15 at 09:55

Åh snälla kan du inte lägga upp zucchinibrödet nu idag så jag kan åka och köpa ingredienser och laga det till vår taco ikväll? Kramar!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo