Mejerifri Chokladmousse

by Jessica

Här kommer ett snabbt tips på en smarrig efterrätt eller varför inte när man är sugen på något gött en fredagkväll som denna?

Denna är mejerifri, men vill man så kan man byta kokosgrädde mot vanlig vispgrädde.

Vill man istället ha den vegansk så uteslut äggula.

Kaffet ger väldigt god smak men kan uteslutas för dom som inte gillar kaffe.

Jag använder Garants kokosgrädde i tetra, den är klart krämigast och den godaste jag smakat. Jag förvarar den alltid i kylskåp – då går den nämligen lättast att vispa och chokladmoussen blir klar direkt.

Ingredienser ca 2 portioner.

2,5 dl kokosgrädde*

1-2 msk sötning tex sötströ eller sukrin. (Kan uteslutas eller ökas efter smak)

1-2 msk kallt kaffe

Ett par nypor vaniljpulver

En liten skvätt citronsaft (några droppar räcker)

Ca 2-3 msk kakao

1 äggula

 

Gör så här; 

Vispa kylskåpskall kokosgrädde, sötning, äggula, några droppar citronsaft samt vaniljpulver med elvisp.
Ta undan ett par matskedar av blandningen för att toppa chokladmoussen med. Vispa ner kakao och kafge i resten av kokosgrädden. Smaka av om du vill ha mer sötning.

Häll upp chokladmoussen i glas, toppa med den kokosgrädden du la undan samt pudra över lite kakao eller riven choklad tex. Servera direkt eller ställ i kylskåp och servera senare om du tex vill förbereda efterrätten i förväg.

Jag får försöka ta en snyggare bild nästa gång, gott är.dwt iallafall.

Ha en trevlig helg!

print

You may also like

2 comments

Christell 2018-06-06 - 13:57

Har provat glassen men misslyckades. Kokosgrädden stod i kyl 1 dygn innan och va som en hård klump . Gjorde enligt receptet men det skiktade sig . Vispade jag för länge …typ 5min.??

Reply
Malin 2018-05-24 - 19:26

Herregud , detta måste vara de godaste jag ätit!

Reply

Leave a Comment