Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Mejerifri Kycklingfärssås

av Jessica 2016-08-22

Idag blev det denna skönhet till lunch. En krämigt god kycklingfärssås – bra att variera den gamla hederliga köttfärssåsen med. Denna variant är dessutom mejerifri.

Denna går snabbt att göra och passar perfekt i lunchlådan eller en vardagskväll.

 

Ingredienser Kycklingfärssås ca 4 port:

500g Kycklingfärs

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 tetra Garant kokosmjölk eller kokosgrädde (250ml)

1 röd spetspaprika (vanlig går också bra)

3-4 msk tomatpuré*

2 mogna kvisttomater*

Ca 1 dl vatten*

Salt, peppar, paprikapulver, gul curry, gurkmeja

Smör till stekning (för helt mejerifritt byt mot kokosolja)

saften från ½ lime (alt citron)

*Kan bytas mot en burk/tetra krossade tomater

 

Gör såhär:

Bryn kycklingfärsen i en het stekpanna så den nästan är genomstekt. Hacka lök, paprika, vitlök och tomater. Lägg i samtliga grönsaker i samma stekpanna och fräs på ett par minuter. Krydda med paprikapulver, salt, peppar, en gnutta gul curry och gurkmeja. Klicka i tomatpuré och häll på vatten (alternativt krossade tomater, i såfall uteslut de hackade tomaterna ovan). Blanda runt och låt puttra ihop ca 5-10 min tills en del vätska har kokat bort. Häll på kokosmjölken och blanda runt. Smaka av om ni behöver tillföra ytterligare kryddor och låt koka ihop ca 10-15 min.

Vid servering, pressa gärna över lite limesaft och servera genast med tex shiratakinudlar, zucchininudlar eller bara lite grönsallad.

IMG_20160822_110711

print
asiatisktfågelkokosmjölkköttfärssåskycklingkycklingfärssåsmejerifritt
1 kommentar
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Mejerifria Blomkålswraps med Halloumifärs (Vego)
nästa inlägg
Aubergineschnitzel (vego)

Du kanske också gillar

Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

2016-06-25

Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

2020-11-11

Citronmarängpaj

2015-04-04

Mejerifri kycklingkorvstroganoff

2016-10-31

Minicrepes med pancetta & svampfylling

2016-11-06

Varm sötpotatissallad med fetaost och grönkålspesto

2018-01-10

Fläskcurrygryta och smörstekt Blomkålshack

2015-04-21

Enkel blåbärspaj i portionsform

2016-08-14

10 värmande hösträtter!

2016-09-23

Chicken fried Rice LCHF / Blomkålspytt

2018-02-08

1 kommentar

Jen 2016-08-22 at 15:59

Det står att man kan byta ut smöret mot ghee för att få det helt mejerifritt, men är inte ghee traditionellt sett gjort av mjölk, precis som smör? Kan vara bra att ändra det så att det inte missuppfattas. (Finns säkert vegetabiliska alternativ, men ghee verkar ju alltid jämföras med just smör.)
Tack för en underbar blogg med en massa härliga recept!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo