Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Lunch

      Microtoast

      2021-01-30

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Guldkyckling med myntablomkålsris

      2021-02-06

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Vegetarisk Blomkål och linsgryta

av Jessica 2018-01-22

Här kommer ett snabbt tips, nämligen det vi åt till dagens lunch. Hade inte tänkt lägga upp receptet så tog bara en bild. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag.

Själva grytan är vegansk, jag stekte dock i vanligt smör men välj ett veganskt alternativ om ni vill.

Blomkål och linsgryta, ca 4 portioner

Ca 3-400 g blomkål

1 gul lök

1 normalstor morot

1 tetra krossade tomater (ca 350-400 g)

1 tetra kokta linser (jag använde zetas gröna naturella, 230 g avrunnen vikt)

1 tetra (250 ml) kokosmjölk/kokosgrädde (Garants är krämigast)

2-3 vitlöksklyftor

Salt, peppar, gul curry, gurkmeja, en nypa kanel, kummin

En bit färsk ingefära

Smör/olja till stekning

Ev en skvätt citron eller limesaft vid servering

 

Gör såhär

Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Den ska få bra stekyta och stekas 3-4 min ensam i stekpannan.

Hacka upp morot och lök och släng i stekpannan, sänk värmen lite så det inte blir bränt. Lägg i en klick smör till och tillsätt curry, gurkmeja, kummin, riven vitlök,  riven ingefära, gurkmeja, kanel (ta bara några nypor). Blanda runt så alla grönsaker får smak av kryddorna.

Slå på de krossade tomaterna och kokosmjölk. Låt puttra ca 5-10 min. Häll av vätskan från linserna i en sil och skölj linserna, låt rinna av och tillsätt sedan i grytan. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor). Låt puttra max 5 min, servera direkt.

Pressa ev över lite citron eller limesaft vid servering. Supergott att äta som det är bara!

print

blomkålBlomkålsgrytagrytalinserVeganskvegetarisktVego
1 kommentar
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Härliga Husman: Bräckt kassler och pepparotsstuvad vitkål
nästa inlägg
Örtig kycklingfärslimpa med råstekt broccoli och gräddig tomatsås

Du kanske också gillar

Blomkålsgratäng ala ”Mac & Cheese”

2015-08-16

Söndagsmiddag: Hel kyckling i Crockpot

2018-11-04

Citronmarängpaj

2015-04-04

Plåtmat – Krispig apelsinkyckling med timjanrostade rotfrukter

2019-07-21

Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

2016-06-25

Enkel aubergine & halloumisallad

2017-03-29

Lyxbrunch: Kantarellstuvning, äggröra och ugnsgrillat bacon

2015-07-18

Champinjon & Mozzarellaburgare (vego)

2016-08-16

Falukorvsgryta med dill

2016-12-14

Ugnsbakad tomat och pestotorsk

2020-07-15

1 kommentar

Melinda Andersson 2018-05-04 at 19:12

Hej Jessica!
Hur mkt av kryddorna använde du o grytan.
Tacksam för svar.
Med Vänliga Hälsningar Melinda

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo