Chokladmarängkaka med pecannötter

by Jessica

 

Idag fick jag nåt sig efter kakor och bestämde mig för att göra ett försök. Jag brukar få lite ryck och försöker baka ibland men lyckas inte alltid – matlagning är mer min grej. Dessa kakor blev dock jättegoda. Få ingredienser, luftiga och enkla att göra. Frasiga på utsidan som maräng och lite kletiga och sega på insidan. Så gott! Om man ändå ska äta något i kakväg ibland så känns det iallafall bättre med en glutenfri variant.

IMG_20160313_132647

Ingredienser ca 7 st kakor; 

3 äggvitor (rumstemperatur)

Ca 0,5 dl sötning (Jag använde sukrilett flormelis)

1,5 msk kakao

1 nypa vaniljpulver

1 nypa flingsalt

30 g grovhackade pecannötter (byt mot dina favorit nötter)

20 g grovhackad mörk choklad (minst 70%)

Gör såhär:
Börja med att vispa äggvitor med sötning tills det bildar ett skum, precis som när man gör vanliga maränger. Blanda marängsmeten med kakao, vanilj, salt, choklad och pecannötter försiktigt med en sked.

Klicka ut smeten i 7-8 högar på en plåt med bakplåtspapper.  Toppa eventuellt med lite extra hackade pecannötter.

In i ugnen på 150 grader ca 15-20 min, ha plåten ganska långt ner i ugnen så dom ej bränns. Ta ut plåten och tryck till kakorna ovantill med en gaffel. Låt svalna på galler, kakorna kommer sitta fast på pappret så låt dom svalna helt innan du försiktigt tar loss dom. 

IMG_20160313_133425

IMG_20160313_133811

 

IMG_20160313_140301

 

IMG_20160313_142218

print

You may also like

12 comments

Marie 2017-10-25 - 17:42

Hej! Tack för alla inspirerande och verkligen bra recept, det underlättar verkligen när man inte är så van lchf-mat och det lätt blir samma rätter hela tiden. Bakar sällan men testade det här receptet idag för kakorna ser så himla goda ut. Men nu undrar jag vad jag gjorde för fel, för först var dom liksom blöta så jag lät som vara inne en timme istället. Då först gick det att trycka till dom utan att dom gick sönder. Men dom blev gummiaktiga och vill inte stelna. Tack på förhand!

Reply
Maria Josefine 2016-05-13 - 11:04

Hejsan, har du testat att frysa kakorna?

Reply
Jessica 2016-05-14 - 10:30

Nej, dom blir ju som maränger och är fuktkänsliga, så man kan inte frysa dom 🙂

Reply
Carina 2016-04-18 - 19:09

Super goda ☺ vet funkar hur många kolhydrater smeten innehåller?

Reply
Jessica 2016-04-18 - 19:41

Slå in ingredienserna på http://www.kostbevakningen.se – beror på vilken choklad du använder men ca 7-10 kolhydrater för hela smeten.

Reply
Jessica 2016-05-14 - 10:33

Kolhydratsinnehåll kan man enkelt räkna ut på http://www.kostbevakningen.se 🙂

Reply
julia 2016-04-18 - 17:41

Ser super ut! Hur är dom i konsistensen när de är klara? ”hårda” eller sega/mjuka? 🙂
I vilket fall kommer jag nog testa dessa snart 😀

Reply
Jessica 2016-04-18 - 19:37

Lite ”krispiga” på utsidan och sega inuti 🙂

Reply
Louise Petersen 2016-03-16 - 21:57

Hvordan er de på 2. Dagen ? Har overvejet dem til min fødselsdag som en småkage

Reply
Anna 2016-03-13 - 20:05

Hej!
Har testat dessa kakor nu ikväll och dom var verkligen jättegoda 🙂
Hur förvara du dom?

Tack för en inspirerande blogg!

/Anna

Reply
Tjockkocken 2016-03-13 - 22:51

Jag la dom i en glasburk med lock i kylskåpet. Funkar nog att ha på bänken också – men glasburk rekommenderar jag iallafall. Vet ej hur många dagar dock 🙂

Reply
Lotta 2016-03-13 - 18:14

Vad gott det ser ut, detta måste testas!

Reply

Leave a Comment