Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Recept

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Frukost

      Nötfria LCHF-sesamfrallor

      2019-06-28

      Lunch

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Lunch

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Lunch

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Lunch

      Ugnsbakad tomat och pestotorsk

      2020-07-15

      Middag

      Soyamarinerad lax med spetskål och citrondressad gurksallad

      2020-11-11

      Middag

      Vegetarisk pumpalasagne med spenatostkräm

      2020-11-02

      Middag

      Oxsvansgryta

      2020-10-26

      Middag

      Kycklingbiffar med kantarellsås

      2020-07-29

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
Vardagsliv

Brunch på sockerfria restaurangen Mother

av Jessica 2016-03-22

IMG_20160320_121524

I söndags blev jag inbjuden till nya sockerfria restaurangen Mother här i Stockholm för att prova på deras brunch. Restaurangen är startad och drivs av stjärnkockarna Melker Andersson, Danyel Couet, Jonas Svensson och Martin Vall. 

Jag valde att bjuda med sambon och svärföräldrarna och vi var alla 4 mäkta imponerade över den smakfullt inredda lokalen och vällagade maten.

Från Mothers hemsida:

”Mother är ur flera perspektiv en ny typ av restaurang. Självklart är det ett ställe dit man går för att äta och dricka gott tillsammans med goda vänner. Kanske en lunch eller en längre middag, eller bara för en kaffe eller ett glas. Men vad som skiljer Mother från vanliga krogar är att maten är sammansatt så att den tilltalar smaksinnet likväl som kroppens behov. Där omtanken kring gästens välbefinnande därför sträcker sig längre än till restaurangbesöket.

Tanken är att du ska slippa känna dig tung och stinn efter att du ätit gott. Att du istället ska känna att din kropp fått i dig väl balanserad mat som är skapad med ett hållbarhetsperspektiv. När du väljer mat, ser du även hur den är sammansatt.”

927538_914314338688297_1718624752_n

Själva lokalen är inredd både med en modern industriell känsla där det hela bryts av med mycket växter, lugna färger och en härlig ”trädgårdskänsla”. Vi kom dit vid 12-tiden när dom precis hade öppnat brunchen. Då var vi enbart några få sällskap i restaurangen vilket var skönt för man fick full uppmärksamhet av personalen. Vid 13tiden började det ramla in fler folk och när vi gick – runt 14tiden var det nästan helt fullt. Ett tips är därför – kom tidigt! 

IMG_20160320_121508

Dom har ett lite annorlunda koncept på Mother, när man beställer sin mat + dryck så görs det via ipads vid bordet. Detta har jag läst i recensioner innan att en del har klagat på – troligen mest pga att det är ovant men självklart uppkommer lite tekniska strul i början när man lanserar en sån här sak. Det är nog en inkörningsperiod innan man upptäcker fel som behöver åtgärdas och får småfix på plats. Vi märkte inte av det eftersom man inte behöver knappa så mycket på dessa ipads vid brunchen och man dessutom går och hämtar maten själv. Ska försöka ta mig dit snart igen och testa en kvällssittning också så man får prova på även det.

12825960_203606790006338_2061700183_n

Bild lånad från Mothers hemsida

Brunchen kostar 195:- i dagsläget vilket är oerhört prisvärt. Kan tänka mig att detta pris kommer höjad i framtiden med tanke på kvalitén maten höll, oavsett så kommer jag gå tillbaka och så kände hela sällskapet.

IMG_20160320_123850

Bland de olika maträtterna finns mycket vegetariskt, mycket glutenfritt och laktosfritt, fräscha råvaror och spännande kombinationer. Det jag kunde önska var att när jag frågade om innehåll i vissa saker så var inte personen i fråga helt säker på innehållet – framförallt i efterrätterna – detta hoppas jag bättras med tiden. Jag plockade åt mig lite av allt jag tyckte såg ut att vara LCHF-kompatibelt – vilket var det mesta. 

Jag provade även just lite av desserterna – bland annat en gluten/laktosfri sötpotatisbrownie (innehöll inget mjöl), soyagrädde med bär och en choklad tryffel. Allt givetvis utan tillsatt socker – men fick som sagt inte klart för mig om  innehållet så är man känslig så ska man nog undvika dessa. Desserterna är inget för den strikta men där får man avgöra själv vad som passar. 

IMG_20160320_133333

Betyg då? Helt klart 4 av 5 – får dom mer koll på det tekniska, personal som har tid och svara på frågor/kan ta reda på  innehållet mm så kommer det bli kanon. De flesta nya restauranger brukar ändå behöva upp till 1 år innan dom blir ”varma i kläderna” kan jag tycka. Jag rekommenderar er starkt att testa och jag uppmuntrar fler restauranger att börja utesluta raffinerat socker, onödigt gluten och satsa på kvalitet och hållbar kost!

Restaurangen ligger på Mäster Samuelsgatan 19 (centralt, i närheten av NK och Moodgallerian). Mer info om Mother hittar ni på http://motherstockholm.se

print
restaurangtipstjockkocken tipsar
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Chokladmarängkaka med pecannötter
nästa inlägg
Halloumipytt

Du kanske också gillar

Hemma hos Tjockkocken – Tidningen Matkärlek

2015-06-30

Lucka nr 1, Tjockkockens Julkalender

2015-12-01

Jag gästar Fanny och Ilas podd!

2020-07-30

Lucka nr 11, Tjockkockens julkalender

2015-12-14

Intervju i P3 Verkligheten

2016-10-14

Tjockkocken testar Mat.se

2017-01-19

Lucka nummer 4, Tjockkockens julkalender

2015-12-04

Tips på Stekpannor + Tävling!

2016-12-11

Välkommen till Tjockkocken 2.0

2016-09-20

Vårt Bröllop

2017-07-26

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo