Brunch på sockerfria restaurangen Mother

by Jessica

IMG_20160320_121524

I söndags blev jag inbjuden till nya sockerfria restaurangen Mother här i Stockholm för att prova på deras brunch. Restaurangen är startad och drivs av stjärnkockarna Melker Andersson, Danyel Couet, Jonas Svensson och Martin Vall. 

Jag valde att bjuda med sambon och svärföräldrarna och vi var alla 4 mäkta imponerade över den smakfullt inredda lokalen och vällagade maten.

Från Mothers hemsida:

Mother är ur flera perspektiv en ny typ av restaurang. Självklart är det ett ställe dit man går för att äta och dricka gott tillsammans med goda vänner. Kanske en lunch eller en längre middag, eller bara för en kaffe eller ett glas. Men vad som skiljer Mother från vanliga krogar är att maten är sammansatt så att den tilltalar smaksinnet likväl som kroppens behov. Där omtanken kring gästens välbefinnande därför sträcker sig längre än till restaurangbesöket.

Tanken är att du ska slippa känna dig tung och stinn efter att du ätit gott. Att du istället ska känna att din kropp fått i dig väl balanserad mat som är skapad med ett hållbarhetsperspektiv. När du väljer mat, ser du även hur den är sammansatt.”

927538_914314338688297_1718624752_n

Själva lokalen är inredd både med en modern industriell känsla där det hela bryts av med mycket växter, lugna färger och en härlig ”trädgårdskänsla”. Vi kom dit vid 12-tiden när dom precis hade öppnat brunchen. Då var vi enbart några få sällskap i restaurangen vilket var skönt för man fick full uppmärksamhet av personalen. Vid 13tiden började det ramla in fler folk och när vi gick – runt 14tiden var det nästan helt fullt. Ett tips är därför – kom tidigt! 

IMG_20160320_121508

Dom har ett lite annorlunda koncept på Mother, när man beställer sin mat + dryck så görs det via ipads vid bordet. Detta har jag läst i recensioner innan att en del har klagat på – troligen mest pga att det är ovant men självklart uppkommer lite tekniska strul i början när man lanserar en sån här sak. Det är nog en inkörningsperiod innan man upptäcker fel som behöver åtgärdas och får småfix på plats. Vi märkte inte av det eftersom man inte behöver knappa så mycket på dessa ipads vid brunchen och man dessutom går och hämtar maten själv. Ska försöka ta mig dit snart igen och testa en kvällssittning också så man får prova på även det.

12825960_203606790006338_2061700183_n

Bild lånad från Mothers hemsida

Brunchen kostar 195:- i dagsläget vilket är oerhört prisvärt. Kan tänka mig att detta pris kommer höjad i framtiden med tanke på kvalitén maten höll, oavsett så kommer jag gå tillbaka och så kände hela sällskapet.

IMG_20160320_123850

Bland de olika maträtterna finns mycket vegetariskt, mycket glutenfritt och laktosfritt, fräscha råvaror och spännande kombinationer. Det jag kunde önska var att när jag frågade om innehåll i vissa saker så var inte personen i fråga helt säker på innehållet – framförallt i efterrätterna – detta hoppas jag bättras med tiden. Jag plockade åt mig lite av allt jag tyckte såg ut att vara LCHF-kompatibelt – vilket var det mesta. 

Jag provade även just lite av desserterna – bland annat en gluten/laktosfri sötpotatisbrownie (innehöll inget mjöl), soyagrädde med bär och en choklad tryffel. Allt givetvis utan tillsatt socker – men fick som sagt inte klart för mig om  innehållet så är man känslig så ska man nog undvika dessa. Desserterna är inget för den strikta men där får man avgöra själv vad som passar. 

IMG_20160320_133333

Betyg då? Helt klart 4 av 5 – får dom mer koll på det tekniska, personal som har tid och svara på frågor/kan ta reda på  innehållet mm så kommer det bli kanon. De flesta nya restauranger brukar ändå behöva upp till 1 år innan dom blir ”varma i kläderna” kan jag tycka. Jag rekommenderar er starkt att testa och jag uppmuntrar fler restauranger att börja utesluta raffinerat socker, onödigt gluten och satsa på kvalitet och hållbar kost!

Restaurangen ligger på Mäster Samuelsgatan 19 (centralt, i närheten av NK och Moodgallerian). Mer info om Mother hittar ni på http://motherstockholm.se

print

You may also like

Leave a Comment