Halloumipytt

by Jessica

 

Det har tyvärr blivit lite dåligt .med nya recepttips här senaste tiden. Har haft fullt upp med bland annat byte av jobb så har haft lite mindre tid och ork för matlagning. Tänkte dock slänga upp ett snabbt  recepttips här som funkar både som tillbehör och går att äta som ”huvudrätt” utan något till också för den delen. Halloumipytt fick det bli helt enkelt.

IMG_20160404_182237

Ingredienser Halloumipytt, ca 4 portioner:

1 normalstor tärnad zucchini

1 grovhackade rödlök

2 tärnade paprikor – gärna olika färger

200 g tärnad halloumiost

1 paket bacon (kan uteslutas för vegetarisk variant – ev även ersättas med tex 150-200 g champinjoner)

2-3 vitlöksklyftor

Salt, peppar

Smör till stekning

 

Gör såhär:

Stek först paprika och rödlök tillsammans nästa min, ställ åt sidan. Stek zucchinin för sig eftersom den kan vätska av sig en del. Ett tips är att salta den tärnade zucchinin och låta stå och dra ca 10-15 min innan stekning. Man kan så bädda av en hel del vätska med lite hushållspapper. Stek till sist halloumin och ev bacon. Blanda allt i samma stekpanna med pressad vitlök, smaka av med salt och peppar och låt fräsa ihop några minuter.

Idag åt vi med en smörstekt fläskkotlett och hade även en klick syrlig creme fraishe vid sidan av men man kan som sagt servera utan tillbehör.  En klick vitlökssmör, kyckling eller stekt ägg skulle också passa om man ändå vill ha något till. Smaklig spis!

IMG_20160404_183924

 

 

print

You may also like

Leave a Comment