Vårt Bröllop

by Jessica

Lördagen den 6e maj 2017 blev jag Fru Nyholm.

Tänk, snart är det redan 3 månader sedan vi blev man och hustru. Tänkt skriva ett inlägg om det länge men livet har kommit emellan. Under dessa månader har vi hunnit gifta oss, sälja vår lägenhet, flytta till ny lägenhet, renoverat, haft lite semester och samtidigt kämpat på med min graviditet. Kanske inte så konstigt att även receptskapandet hamnar lite i kläm just nu, hoppas ni står ut ändå. Det kommer även ett eget inlägg om just graviditeten då jag får många frågor om den, nu är det inte lång tid kvar, BF är satt till 20/8.

18301695_10154455533005887_863871707312043164_n

Iallafall, åter till vårt bröllop. Får redan nu varna för ett långt inlägg och framför allt många bilder!

Vi förlovade oss på vår 2 årsdag, närmare bestämt 2016-05-18. Vi hade egentligen ingen stress med att gifta oss men planen var väl att inom 2 år skulle vi skrida till verket. När vi fick reda på att jag var gravid i december så började vi prata om framtiden och ganska snart kom vi överens om att vi ville starta vår familj som ett. Både administrativt är det mycket lättare och tryggare om vi är gifta men det kändes även fint att dela efternamn och få vara en liten familj, bara vi 3. Ingen av oss hade behov av ett stort bröllop, för mig är det inte viktigt. Vi hade säkert kunna gå till stadshuset men jag ville ändå samla vår närmsta familj och vänner att dela denna dag med oss. Planeringen skred till verket i januari och datum för stora dagen sattes till 6/5, dvs inte så lång tid framåt. Vi ville hinna gifta oss innan jag blev höggravid, så att jag skulle orka med hela dagen och även kunna få på mig någon slags klänning och känna mig fin i.

Min vigselring beställde vi från guldsmeden Josefin Cummings (länk) som även designade våra förlovningsringar. För mig var det självklart att höra av oss till henne, jag menar vad är häftigare än att få designa sin egen vigselring? Den är otroligt vacker tillsammans med min förlovningsring så gnistrar dom tillsammans.  Just nu får dom båda hänga i en kedja runt halsen då graviditeten ställt till med lite svullnad, men jag längtar tills dom sitter på mitt finger igen.

Just min klänning var specialsydd. Min fina vän Carolina och hennes familj gav mig den i bröllopspresent, hennes mamma sydde den och jag var med och valde ut tyg och vi kom fram till en modell som skulle passa mig. Jag ville ha lite vintage-känsla ala 50-tal och en klassisk klänning, valde en kort variant och jag blev så himla nöjd!  Min vän Karin stod för smink och håruppsättning så jag hade tur även där, hon är otroligt duktig just på hår och makeup och det kändes väldigt kul att ha någon nära som fick stå för stylingen, det innebar att vi fick en fin stund ihop innan bröllopet då hon gjorde mig i ordning.

Jag var lite orolig innan bröllopet att jag inte skulle känna mig fin då jag under graviditeten och viktuppgång pga den kämpat stundtals med att känna mig bekväm och trivas i mig själv. Men tack vare mina vänner och min fantastiska man så kände jag att jag strålade på vår bröllopsdag. Att gifta mig som nästan 6 månader gravid var kanske inget jag tänkt att jag ska göra, men i efterhand känns det himla fint att vår lilla bebis var en del av vår stora dag och att kunna visa henne i framtiden att hon låg i mammas mage på våra bröllopsfoton.

Vi valde att ha ceremonin tidigt på dagen vid lunchtid. Då jag själv var gravid samt 3 av mina vänner så kändes det skönt med ett bröllop mitt på dagen utan alkohol. Vi gifte oss i vackra och ganska nybyggda Årsta Kyrka i södra Stockholm, det är även till det området vi nu har flyttat. Kyrkan är liten, stilren och avskalad vilket passade våra preferenser. Vi hade ca 50 gäster och då fick vi in vår närmsta familj, vänner och kollegor, det kändes lagom stort för oss båda. Efter cermonin valde vi att enbart ha lite fika i församlingssalen, på kvällen blev det däremot bröllopsmiddag på Långbro Värdshus – men då enbart med min och Erics familj.

Församlingssalen dekorerade vi med vita dukar, vackra blommor och lite bordsdekorationer, vi ville som sagt hålla det hela väldigt enkelt men det blev väldigt fint! Flera av mina och Erics vänner hjälpte till för att hinna fixa allt innan ceremonin och för att jag inte skulle behöva stressa, vilket var otroligt uppskattat!

Under planeringen försökte vi hitta just dom leverantörer som kunde leverera vad vi efterfrågade – klassiskt, enkelt och stilrent. Bröllopets färger gick i beige, aprikos, ljusrosa och guld och dessa färger fick vi in i både tårta och blommor.

Vi valde tillslut fantastiskt duktiga Syster Blom (länk) som blomleverantör och grymma Cake Couture (länk) som tårtleverantör. Vi valde att inte ha en LCHF-anpassad bröllopstårta utan en ”vanlig”. Jag gifter mig bara en gång och då ville jag ha en klassisk och vacker bröllopstårta.

Dessa två leverantörer samarbetar även med varandra vilket var otroligt smidigt för oss. Vi hade en gemensam bröllopskonsultation där vi kom fram till färgtema, smak på tårta, utseende på blommor mm. I och med att dom samarbetar så kunde blommor och tårta lätt matchas ihop. På bröllopsdagen blev tårta och blommor levererade till kyrkan och Kristina från Syster Blom var med och dekorerade borden samt tårtan med vackra blommor. Vi blev verkligen så nöjda både med deras service och utförande. Ni kan kolla in dom på instagram också om ni är ute efter blommor eller tårta till tex bröllop eller fest på @systerblom samt @cakecouture.se.

Vi valde en bekant till Eric som bröllopsfotograf, Elias som driver Visual Verge (länk). Han fotograferar mycket porträtt, event, djur men också bröllop och vi är supernöjda. Det var en fröjd och ha honom med oss hela dagen och vi är så nöjda över våra vackra bröllopsfoton. Ska försöka välja ut ett helt gäng och beställa framkallning, så man kan ha ett fysiskt bröllopsfotoalbum hemma.

Vad ska man säga om bröllopet då? Jo, det är nog en av de finaste dagarna av mitt liv. Gissar på att dotterns födelse kanske kommer slå bröllopsdagen men annars finns det inte mycket som kommer i närheten. Jag visste redan innan att jag hade träffat rätt man, att det är Eric jag ville leva mitt liv med, men det känns verkligen häftigt att få veta att vi är gifta. Man vet aldrig vad som kommer hända i framtiden men med honom vid min sida så vet jag att jag kan klara det mesta.

Till dig Eric, tack för att du valde mig, för att du tror på oss och för att du älskar mig ovillkorligt och över allt annat. Du fångar mig alltid när jag mår dåligt, får mig att skratta, tar hand om mig och får mig att känna mig trygg. Tack för att du har lite fjantig humor som jag, för att du värnar om min familj/mina vänner och för att du är min klippa. Jag är stolt att kalla dig min man och du kommer bli världens finaste pappa till vår dotter <3

Jag tänkte bjuda på en lång radda bilder här nedan så håll i hatten, vet att det är många av er som var nyfikna på våra bröllopsfoton. Hoppas ni tycker om dom lika mycket som jag gör.

våra fina dekorerade bord

våra fina dekorerade bord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristina / Syster Blom gör min make fin med corsage

Kristina / Syster Blom gör min make fin med corsage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min vän Karin fixar till mitt hår

Min vän Karin fixar till mitt hår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår otroligt vackra tårta från Cake Couture

Vår otroligt vackra tårta från Cake Couture

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min vackra brudbukett från Syster Blom

Min vackra brudbukett från Syster Blom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra vackra ringar från Josefin Cummings

Våra vackra ringar från Josefin Cummings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilbild tagen minuten innan vi ska gå in och vigas

Mobilbild tagen minuten innan vi ska gå in och vigas

 

Påväg fram till altaret, så nervösa

Påväg fram till altaret, så nervösa

Tager du? JA JA JA!

Tager du? JA JA JA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blicken säger allt

Blicken säger allt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då var vi äntligen herr och fru Nyholm!

Då var vi äntligen herr och fru Nyholm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du och jag för alltid

Du och jag för alltid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric&Jessica-1234

Älskar hur han tittar på mig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer mina favoritbilder, vi körde lite fotosession i skogen bakom kyrkan. Älskar dom!

Dags för fotosession i skogen, älskar dessa bilder!

Eric&Jessica-1252

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric&Jessica-1245

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric&Jessica-1258

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric&Jessica-1256

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric&Jessica-1241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags att skära upp tårtan

Dags att skära upp tårtan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi valde klassiska smaker med smörkräm, vanilj och bitar av jordgubbar. Fluffiga men fasta bottnar, inte så söt men fantastiskt god!

Vi valde klassiska smaker med smörkräm, vanilj och bitar av jordgubbar. Fluffiga men fasta bottnar, inte så söt men fantastiskt god!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fina svärfar höll tal och jag grät en skvätt

Fina svärfar höll tal och jag grät en skvätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min fina bästa vän Therese var Maid of honor (strålande vacker och höggravid) och Erics underbara barndomsvän Axel agerade ståtlig Best man. Tack för allt <3

Min fina bästa vän Therese var Maid of honor (strålande vacker och höggravid) och Erics underbara barndomsvän Axel agerade ståtlig Best man. Tack för allt <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla gäster samlade, tusen tack till vänner och familj för att ni delade denna dagen med oss, för er kärlek och era lyckönskningar. Vi är så tacksamma att ha er alla i vårt liv. Vi älskar er alla!

Alla gäster samlade, tusen tack till vänner och familj för att ni delade denna dagen med oss, för er kärlek och era lyckönskningar. Vi är så tacksamma att ha er alla i vårt liv. Vi älskar er alla!

 

Vi valde klassiska smaker med vanilj och bitar av jordgubbar,fluffiga bottnar och smörkräm. Inte så söt tårta och fantastiskt god!

print

You may also like

4 comments

Cissi 2017-08-06 - 20:16

Ååå vad vackert! Lycka till med äktenskapet och den kommande bebin!

Reply
patsy 2017-08-01 - 17:21

Så fint! Tack för att du delar med er av er fina dag!

Reply
Anja 2017-07-26 - 22:45

Tack för att du delar med dig! Vilka vackra bilder!!! Och vilka blickar ni ger varandra, kärlek!!!
Är så förtjust i era ringar med! Får man vara nyfiken o fråga vilken prisklass de ligger på. Är sugen på något liknande. Designade ni själva?
Kramar!

Reply
Syster Blom 2017-07-26 - 17:22

Det var ett nöje att få vara med och förbereda denna stora dag! Jag är så glad att ni blev nöjda och att mina blommor får bli en del av era fina minnen från bröllopet! Kram på er och stort lycka till med allt so. Ligger framför er!

Reply

Leave a Comment