Tjockkocken
  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt

Tjockkocken

  • Hem
  • Recept
    • Alla Frukost Lunch Middag Smått & Gott Veckomenyer / Receptsamlingar
      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Frukost

      Microtoast

      2021-01-30

      Frukost

      LCHF Sesambagels

      2020-02-23

      Frukost

      Ostvåfflor / Chaffles

      2020-01-12

      Frukost

      Brödiga Vallmorutor

      2019-07-16

      Lunch

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Lunch

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Lunch

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Lunch

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Middag

      Saffranskyckling

      2021-10-13

      Middag

      Rostad tomat och zucchinisoppa

      2021-09-06

      Middag

      Smörrostad vitkål med kantarell & västerbottenblomkålsrisotto.

      2021-09-05

      Middag

      Lchf-Langos

      2021-07-26

      Smått & Gott

      Äppelkaka med kolasås

      2020-10-05

      Smått & Gott

      Citron & Blåbärskaka

      2020-04-11

      Smått & Gott

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Smått & Gott

      Biskivier ala Tjockkocken

      2020-03-07

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Glad Påsk

      2020-04-10

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 13

      2019-09-23

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 12

      2019-07-30

      Veckomenyer / Receptsamlingar

      Veckomeny nr 11

      2019-05-01

  • Min Viktresa
  • Vardagsliv
  • Kontakt
LunchMiddagRecept

Tjockkockens LCHF-pizza

av Jessica 2017-06-18

Oftast när jag gör pizza hemma så gör jag min vanliga ostpizza i ugn men igår var jag sugen på att få en ”brödbotten”. Jag svängde därför ihop denna varianten och efter att även herrn i huset gillade den så tänkte jag att receptet borde upp på bloggen också. Denna botten gick snabbt att göra och blev neutral och bra i smaken. Jag gillar inte bakade bottnar med mandelmjöl (smakar blöt sockerkaka typ, haha) men pofiber funkade bra. Botten ger brödkänsla och kanterna blir vackra och krispiga. Klart det aldrig går att jämföra med riktig pizzadeg, vem försöker vi lura, men bra substitut och man slipper uppsvälldheten.

Iallafall, Receptet blir en rund (eller ja, jag försökte) pizza lagom för två personer med mycket topping.

Pizzadeg, 2 portioner, 1 pizza*

2 ägg
2 msk olivolja (går säkert bra med raps eller neutral kokosolja också)
100 g Philadelphia (naturell cream cheese)
120 g riven ost (jag använde herrgård)
1 dl pofiber
1 nypa salt.

Gör såhär:

Knäck äggen i en skål, vispa med elvisp nån minut tills dom har blivit skummiga, tillsätt övriga ingredienser och vispa noga så det inte är några klumpar från pofiber eller Philadelphia. Låt smeten stå nån minut och svälla ihop sig.

Ta fram en plåt med ugnsplåtspapper, klicka ut smeten och forma den rund och platt (ca 0,5 cm tjock) med en slickepott. TIPS! Spola slickepotten i kallt vatten innan så brukar det gå lättare att breda ut när smeten är rätt kletig.

Förgrädda i ugn i ca 10-12 min i 200 g. Botten ska få lite färg och kännas fast.

Under tiden kan du förbereda fyllningen. Finns inga gränser när det gäller pizzafyllning tycker jag så våga prova er fram.

Ta ut pizzadegen ur ugnen och bre på tomatsås, antingen gör egen som ni kokar ner (godast helt klart) eller gör min snabba fuskvariant av tomatpuré, den hittar ni HÄR (Länk)

Min toppingen fick bli tunna skivor tryffelsalami, skivad färsk mozzarella (badda av lite vätska innan), tunt skivade små färska champinjoner, strimlad soltorkad tomat, kronärtskockshjärtan (inlagda, låt rinna av, badda av lite vätska  och skär i kvartar). Lägg på all topping, in i ugnen i ytterligare 8-10 min och ta ut. Servera genast och toppa gärna med lite färsk ruccola eller basilika vid servering.

Pizzan går bra att skära eller klippa i bitar och gick även bra att micra dagen efter. Hoppas ni gillar den, ha en fin dag!

*Det går bra att göra dubbel smet om man vill ha en hel plåt. Förgrädda lite längre – ca 20 min till den fått fin färg. Jag tog ut botten och vände den, gräddade även andra sidan 5 min innan jag la på toppingen. 

IMG_20170617_213541

Som hel plåt – dubbla smeten

 

 

 

print
brödpizzaPizzabotten
6 kommentarer
23
Facebook Twitter Google + Pinterest
Jessica

tidigare inlägg
Vegansk chokladmousse (paleo)
nästa inlägg
Vårt Bröllop

Du kanske också gillar

Mjuk Pepparkaka LCHF

2018-11-28

Veckomeny nr 12

2019-07-30

Inspiration till Fisktisdag

2016-09-27

Saftiga Köttfärsbiffar

2016-07-21

Bakisbrunch: Knaprigt ostägg och bacon

2015-10-18

10 värmande hösträtter!

2016-09-23
Sockerfri glögg

Hemmagjord Björnbärsglögg

2016-11-28

Enkel efterrätt; Mascarponekräm, chokladsås och färska hallon

2016-07-17

Tjockkockens Moussaka

2017-09-12

Fyllda champinjoner, fläskkotlett och örtsmör

2015-07-28

6 kommentarer

Annlouisr 2018-09-19 at 09:39

Jättegod pizzabotten.Vet du hur många kollisar det är.

Svara
Lasse 2018-07-03 at 17:00

Har du osten i degen eller ovanpå?

Svara
Anonym 2017-08-06 at 17:58

Verkligen god pizzabotten, tack för att du delar med dig

Svara
Kajsa 2017-07-22 at 18:47

Hej! Tack för toppenrecept igen, provade pizzan och den blev kanon!? Synd att det bara var jag hemma och fick smaka detta goda… Funkar den att frysa in?

Svara
Liisa 2017-07-07 at 19:39

Riktigt bra substitut! Tack för receptet på pizzadegen som funkar!

Svara
Patsy 2017-06-21 at 15:00

Åh denna ser väldigt god ut!! Hitills har jag provat omelett-botten och blomkålsbotten men det gör jag aldrig om. Måste testa denna!

Glad midsommar till er!

Svara

Lämna en kommentar Avbryt

Om Tjockkocken

Bakom namnet Tjockkocken hittar ni Jessica Nyholm, 34 år och bor i södra Stockholm tillsammans med min man och vår treåriga dotter. I bloggen hittar ni recept på ren och enkel mat inom lågkolhydratskost (LCHF/Paleo/Lowcarb/Glutenfritt) och jag experimenterar hela tiden för att hitta det som passar mig bäst utan pekpinnar eller hårda regler. Mat ska vara roligt och varierande! I bloggen finner ni även bilder och inlägg om min stora viktresa där jag startade på 220 kg (2011) och nu har gått ner halva min kroppsvikt. Min resa mot ett friskare liv helt enkelt, info om detta hittar ni i kategorin "Min viktresa".
Glöm inte följa mig på Instagram under namnet @tjockkocken och lagar ni mina recept uppskattar jag att ni taggar eller länkar till min blogg.

myTaste.se

Populära inlägg

  • Tjockkockens Ostplättar

    2015-01-04
  • Klassisk Högrevsgryta

    2016-10-09
  • Tjockkockens Chokladbollar

    2015-09-22
  • Ugnsbakat fläsklägg

    2016-10-22
  • Snackstips; Briepuffar

    2016-04-24
  • Facebook
  • Instagram
  • E-post
Footer Logo