Vegansk chokladmousse (paleo)

by Jessica

Här kommer ett snabbt tips på chokladmousse – detta är dock inte beräknat som helt LCHF pga bananen men passar er som äter mer Paleo, äter frukt ibland, äter vegansk eller bara vill ha nåt glutenfritt, snabbt och gott utan tillsatt socker.

Jag upplever att många är rädda för frukt, var inte det. Visst om man jagar kolhydrater/viktminskar/är sockerberoende mm kan det vara bra att undvika men vill man bara äta hälsosamt ser jag inget fel att äta en frukt nån gång ibland, hellre det än massa lösgodis.

Iallafall, det kommer garanterat komma fler recept som är utanför LCHFs ramaroch mer inom Paleo och cleaneating – speciellt när jag experimenterar för att se vad vårt framtida barn kommer gilla bäst i matväg.

Nog om det. Här kommer receptet!

Vegansk chokladmousse, 2-4 port (blir 4 om man bara vill ha lite grann och tex lite jordgubbar på sidan av)

2 mogna avokados

2 bananer (eller en stor)

Ca 2 msk kakao (prova er fram till önskad mängd)

Ca 100 ml kokosgrädde/kokosmjölk (en krämig, tex Garants)

Gör såhär

Skiva bananen och lägg i frysen, den behöver inte bli helt genomfryst men låt den ligga helst en timme. Dela avokadon och gröp ur innehållet i en skål. Använd stavmixer för att mixa ihop avokado, bananen och kokosgrädde – mixa till en krämig mousse, tillsätt lite kakao i taget till du får önskar smak. Klart! Förvara en stund i kyl innan servering.

print

You may also like

Leave a Comment